Danmark vandt stort over Ukraine i Harders 100-kamps jubilæum

0
1348
[DK=20140508: Dansk jubel efter mål af Johanna Rasmussen til 1-0] [UK=20140508: Danish celebration]

Det danske kvindelandshold spillede her til aften en vigtig VM-kvalifikationskamp i Ukraine, og det endte med en sikker 5-1 sejr til de danske kvinder i en kamp, der var anfører Pernille Harders nr. 100 i den rød/hvide trøje.

Af Martin Vestergaard Jensen

Der var aldrig rigtig spænding om resultatet fredag aften, da det danske kvindelandshold spillede deres vigtige VM-kvalifikationskamp imod Ukraine i Lviv.

Sidste gang de to hold mødtes i kvalifikationen kneb det for de danske kvinder med at score, og det var først i det 81. minut at Sanne Troelsgaard kunne heade den vigtige scoring i mål og sikre Danmark en 1-0 sejr på hjemmebane.

I dag skulle der dog kun gå 10 minutter inden Nadia Nadim havde bragt Danmark i front. Generelt var det et dansk landshold der indledte kampen med power, men i perioder slækkede på koncentrationen og det gav optræk til nogle ukrainske chancer i første halvleg.

Efter 32 minutter tog Pernille Harder dog sagen i egen hånd, da hun drev bolden fra midten af banen, op foran feltet og afsluttede resolut uden chance for den ukrainske målmand. Det var Pernille Harders mål nummer 52 i den danske landsholdstrøje, og i dag kunne hun også fejre jubilæum, da det var hendes kamp nummer 100 for landsholdet.

Efter 52 minutter afgjorde Nadia Nadim kampen med sin scoring på straffe til 3-0, inden Sanne Troelsgaard gjorde det til 4-0. Nadia Nadim havde også chancen for at score et hattrick, men hun brændte et svagt sparket straffespark.

I overtiden reducerede Ukraine til 1-4, inden Sanne Troelsgaard fik sidste fod på bolden i opgøret, da hun i det 94. minut gjorde det til 5-1.

Dermed forbliver Danmark på andenpladsen i puljen, som pt. bliver toppet af Sverige.

I slutningen af 1. halvleg kom der dog skår i glæden for landsholdet, da en grædende Karen Holmgaard måtte udgå med en skade. Det vides endnu ikke, hvor slemt omfanget af skaden er.

På tirsdag spiller Danmark på hjemmebane i Viborg kl. 18.00 imod Ungarn. Kampen kan også ses på DR1.