Ny mand i spidsen for BSF U18DM

0
1538

Ny mand i spidsen for BSF U18DM
Torben Frost Clausen skal være ny cheftræner for U18DM i BSF, oplyser klubben i dag.

Af BSF

U18DM holdet i BSF får i den kommende sæson en ny mand ved roret. Klubben har lavet en aftale med Torben Frost Clausen, som tiltræder 1. juli 2018.

Torben Frost Clausen kommer til fra Karlslunde IF, hvor han har været assistent for klubbens hold i Danmarksserien. Tidligere har Torben Frost Clausen været en del år i licensklubben HIK, hvor han stod i spidsen for flere elitehold på ungdomssiden, samt var assistent på U17 divisionsholdet.

Også i andre klubber på Sjælland har Torben Frost Clausen arbejdet med spillere i samme aldersgruppe som på U18DM – det er dog første gang, at han skal prøve kræfter med at træne piger. En udfordring og opgaven, som han glæder sig til.

”Jeg ser rigtig meget frem til denne udfordring – jeg synes det er sundt at udfordre sig selv og prøve noget nyt, og det gør jeg nu, og det glæder jeg mig helt enormt til. Processen er gået hurtig, men da jeg snakkede med Kenneth Iversen, sportschef i BSF, syntes jeg med det samme, at det var enorm interessant mulighed for mig,” siger Torben Frost Clausen.

”I min optik, så har pige og kvindefodbold rykket sig markant i de seneste år – det har man også kunne mærke, selvom man har været indenfor drengefodbolden. Også i DBU er der sket meget, og generelt er pige og kvindefodbold på vej frem. Pigerne er enormt seriøse, elitære og dygtige – og det tiltaler mig rigtig meget.”

”Jeg har forhørt mig om BSF, og jeg har kun hørt godt; det er en elitær klub med et stærkt set up i pigeafdelingen og især på U18DM og 3F Ligaen, og samtidig har jeg haft gode snakke med Kenneth omkring ambitionerne og visionerne for talent og elitearbejdet i BSF.”

Torben Frost Clausen er 40 år og har haft A-licens i halvandet år, og pigerne på BSFs U18DM hold skal forvente en energisk mand på trænerposten.

”Jeg er meget energisk som træner og står for hvad jeg selv betragter som værende positiv, underholdende fodbold. Jeg vil gerne have et hold der angriber og et hold der vil være med til at styre kampene. Jeg er en vindertype, men det handler også om talentudvikling – og at gøre spillerne klar til 3F Liga på sigt. Derfor er det også vigtigt for mig, at vi tør spille fodbold og at vi tør risikere at lave fejl, for det er af fejlene vi lærer og udvikler os.”

Sportschef i BSF, Kenneth Iversen, der har haft ansvaret for processen med at ansætte en ny træner, udtaler om den nye mand:

”Vi har haft flere kandidater og har haft adskillige til samtale, og der har været flere spændende navne, men efter at have snakket med Torben, så er jeg overbevist om, at han er den rigtige til at føre vores U18DM hold godt videre – og derfor er jeg glad for, at vi lykkedes med at blive enige med Torben. Med Thomas Maale og Torben har vi to yderst kompetente A-licenstrænere i spidsen på vores 3F og U18DM hold, som kan være med til at rykke os i den rigtige retning.”

Cheftræner for BSF U18DM i denne sæson har været John Froman, som siden sæsonstart har ydet en stor indsats for og med spillertruppen. BSF er pt., nummer 8 i U18DM rækken.

Er man interesseret i at høre mere om U18DM eller komme og prøve kræfter med ungdomsfodbold på landets højeste niveau, kan sportschef Kenneth Iversen kontaktes på ki@bsfodbold.dk.