Ny ung træner for Vejle Boldklubs U-14 piger

0
1355

Skønt purung er der alligevel allerede samlet meget fodbolderfaring hos Oliver Lundgaard, som nu overtager Vejle Boldklubs talentfulde U-14 piger.

AF: Ole Kristensen, Vejle Boldklub

KLUBNYT

VB’s talentfulde U-14 piger, der som U-13 piger netop har været i finalen om det jyske mesterskab, skal fra efteråret trænes af unge Oliver Lundgaard. Han overtager truppen efter den erfarne Troels Troelsen, som i en årrække dygtigt har udviklet dette hold, men som efter ferien forbliver hos U-13 pigerne.

Oliver Lundgaard er 18 år og har i foråret selv spillet på VB’s næstbedste hold i U-19 rækken. Ungdomsfodbold har han spillet i Vinding SF og senere Skibet, hvor han nu bor. Efter at have gået på BGI Akademiets fodboldlinje, går Oliver nu på Rosborg Gymnasium.

Han startede sin trænergerning tidligt. Siden han var 13, har han trænet både piger og drenge i Skibet IF.

Ligeledes står han bag indførslen af DBU’s Fodboldskole i hjemklubben Skibet IF, som nu afvikles for anden gang, ligesom den aktive unge mand er medarrangør af et stort indestævne. For sit engagement har Oliver ved årets Sportsgalla modtaget Vejle Idrætsråds Ungelederpris.

”Jeg kender nogle af pigerne i forvejen,” fortæller Oliver om sit kommende spillermateriale. ”Jeg har set nogle af deres træningspas, da de tit har haft træning lige ved siden af min egen træning med U-19. Det er ambitiøse piger, hvor der er masser af gnist og gejst omkring holdet, og det glæder jeg mig til at følge op på, mens vi samtidig stadig skal huske glæden ved fodbold. Der skal være plads til at begå fejl. Min fodboldfilosofi er, at vi gerne skal være et boldbesiddende hold med vægt på genpres, således, at vi kommer til at styre kampene. Jeg glæder mig helt vildt til at lære pigerne at kende og til at møde forældrene.”

Oliver Lundgaard, der som træner foreløbig har DBU’s B-licens, er samtidig med i et nyt projekt for træningsivrige piger – et tiltag, der starter op til efteråret.