Amanda Poulsen ser frem til fire år med studie og uddannelse i USA

0
2060

Mandag den 30. juli satte Amanda Poulsen fra Birkerød sig ind i et fly med kurs mod Chicago. Det gjorde hun, fordi hun efter sommerferien starter på Eastern Illinois University, hvor hun både skal studere og spille fodbold. Amanda glæder sig enormt meget og håber både på at udvikle sig personligt og som fodboldspiller. Læs mere om Amandas rejse her:

Af Andrea Signe Trolle

For Amanda Poulsen fra Birkerød bliver den kommende uge ikke til at være som de andre. I mandags, den 30. juli, satte hun sig ind i et fly med kurs mod Chicago, hvor hun skal tilbringe de næste fire år. Hun skal nemlig studere på Eastern Illinois University, hvor hun også skal spille fodbold på deres collegehold:

”Vi flyver først til Chicago, og derefter flytter min bror mig ind på mit nye universitet, før han kører videre til Indiana, USI. Jeg er utroligt spændt, det hele er nyt for mig, og det bliver en meget intensiv tid med to gange fodbold om dagen, samt mange nye holdkammerater,” siger Amanda.

En væsentlig årsag til, at Amanda har valgt at studere i USA er, at hun værdsætter de store muligheder, der er for kvindelige fodboldspillere i USA. Her har spillere mulighed for at kombinere en universitetsuddannelse med et liv som fodboldspiller:

”Jeg elsker fodbold, og det har været en stor del af mit liv, og jeg er ikke klar til at opgive det. Det er grunden til at jeg valgte Amerika, som er det eneste sted i verden, hvor atleter på højt niveau både kan dyrke deres sport og samtidig læse på universitet. Med hjælp fra virksomheden CSUSA og Frederik Frankman lykkedes det at finde et college som bedst passede til mit niveau både fodbold og studiemæssigt. De har assisteret ved hele ansøgningsprocessen og vil følge mig de fire år i USA,” fortæller Amanda.

Vant til at rejse meget

Men for Amanda bliver det ikke den store omvæltning, at hun skal være væk fra venner og familie over en længere periode. Hun har nemlig fra en tidlig alder været til at rejse meget og har boet i flere større byer under sin opvækst:

”Som ung flyttede min familie meget rundt i asien. Siden jeg var 6 år gammel, har vi boet i Singapore, Thailand og Syd Korea, så jeg er vant til at rejse væk fra mine venner. Jeg har også boet på kostskole i Birkerød de sidste to år, hvor mine forældre har været udstationeret i Letland. Men det er selvfølgelige altid hårdt at flytte væk fra både mine forældre og venner, uanset hvor mange gange man har prøvet det. Men jeg ved at jeg får en masse besøg fra både forældre og mine internationale venner, og det sjove er faktisk, at jeg vil befinde mig kun to timer væk fra min bror i Indiana, så nu er vi tættere på hinanden, end vi har været i fem år,” fortæller Amanda.

Glæder sig til oplevelser for livet

Når Amanda starter på skolen, så er det med en viden om, at hun har fire års spændende eventyr foran sig i USA. Her ser hun frem til både at udvikle sig personligt, sportsligt og fagligt over de kommende år:

”Jeg glæder mig utroligt meget til at spille på et hold, hvor alle er interesseret i fodbold og præstation på samme niveau og er parate til at gøre en kæmpe indsats. Jeg glæder mig også til at træne en masse i alle forskellige retninger og forhåbentligt gå fra hver træning med mere viden og følelsen af, at jeg stadig forbedrer mig,” siger Amanda og tilføjer:

”Fodboldmæssigt håber jeg at opnå et niveau, jeg altid kan kigge tilbage på og være tilfreds med. Personligt håber jeg, at jeg får nogle venner og oplevelser for livet og samtidigt en god uddannelse, som jeg kan bruge i hele verden,” afslutter Amanda.

Hvis du vil høre mere om dine muligheder for et år i USA gennem CSUSA kan du læse mere HER eller kontakte Frederik Frankman på tlf: 21280702