B.93 indgår samarbejde med RCD Espanyol

0
1310

Efter oprykningen til 3F ligaen har B.93 nu lavet en samarbejdsaftale med den traditionsrige spanske ligaklub, RCD Espanyol. Det er led i en bevidst udviklingsstrategi.

Af B.93 webredaktion

Udveksling af spillere, træningsophold og samarbejde på tværs af grænserne. Det er indholdet af en ny to årig aftale med den spanske klub RCD Espanyol Barcelona, som B.93 pigefodbold netop har indgået.

Cheftræner på B.93´s 3F liga hold, Jessica Rodríguez, har underskrevet aftalen med sportsdirektøren for RCD Espanyols kvindeafdeling, Lauren Florido Revillo.

”Vi er meget tilfredse med aftalen med Espanyol, der spiller i den bedste spanske kvindeliga, Iberdrola-ligaen. Vi ser frem til et samarbejde, hvor vi kan lære af hinanden og sikre vore spillere optimale udviklingsbetingelser,” siger Bjarke Møller, der er pigesportschef i B.93.

Aftalen med den traditionsrige klub fra Barcelona er led i en bredere strategi, som B.93 har lagt.

”Jessica har stærke kontakter til de spanske topklubber, og hun er i dialog med flere spanske topklubber for at få etableret lignende samarbejdsaftaler. I B.93 vil vi gerne udvikle os til at blive et springbrædt for nogle af de spillere, der drømmer om en dag at blive professionelle, men ikke rigtig ved, hvad det kræver at komme til udlandet,” siger han.

Han henviser bl.a. til, at samarbejdsaftalen med Espanyol giver B.93 mulighed for at sende talentfulde spillere på træningsophold i Barcelona, hvor de kan prøve at træne på et professionelt hold, der konkurrerer i den bedste spanske liga. Aftalen, der løber indtil udgangen af 2020, giver også mulighed for, at talentfulde spillere fra Espanyol kan komme på træningsophold i B.93.

”I B.93 bruger vi mange kræfter på at opbygge en stærk pigetalentafdeling, der kan være med til at forme den næste generation af spillere til vores 3F liga hold. Men vi vil også gerne kunne tiltrække talentfulde spillere fra bl.a. Spanien til B.93, og samtidig at hjælpe vore egne talenter den anden vej, når de er klar til at tage springet,” siger Bjarke Møller.