AaB’s U13piger til tops ved Dana Cup

0
1322

De jysk-fynske mestre fra AaBs U13 hold kan fejre, at der er vinderholdet af dette års Dana Cup. Turneringen vandt det talentfulde nordjyske hold efter en finalesejr over Minsk fra Hviderusland, som blev spillet på Hjørring Stadion. Nu er holdet gået igang med forberedelserne til næste sæson, som de håber bliver ligeså succesrig.

Klubnyt – AaB

De jysk-fynske mestre fra AaB deltog som sæsonafslutning i Dana Cup. På campingplads i Hjørring holdt AaB et større indtog med både deres U12, U13, U14 og U16 hold, hvor der var overnatning i tre fællestelte og med forældre i campingvogne. I en tæt pulje med tre andre gode hold fra Norge blev det til maksimum point og en målscore på 4-0. De norske hold et noget mere defensivt orienteret og spiller flere lange bolde end de danske hold vi normalt møder – ja Drillo har sat sit præg på norsk fodbold.

Efter en 1/8-finale mod et ikke så godt norsk hold ventede de russiske mestre (!) fra Chertanovo Moskva. Chertanovo er et russisk akademi hvor de bedste russiske fodboldpiger bor, går i skole og spiller fodbold. Niveauet i kampen er sindssygt højt der er ingen tvivl om at det er to af de bedste hold fra Danmark og Rusland der mødes. Russerne har overtaget i 1. halvleg og fører fortjent 1-0 ved pausen. I anden halvleg bølger spillet frem og tilbage og med 10 minutter igen får AaB hjørnespark. På et perfekt indlæg reducerer AaB til 1-1. Herefter går russerne noget i stå og AaB sætter sig kampen. I dommernes tillægstid får AaB en friløber og scorer sejrsmålet til 2-1. En fantastisk præstation hvor AaB får vist fight, godt spil og selvfølgelig også har lidt heldet i et par afgørende situationer.

I semifinale venter et udvalgt hold fra LA i USA. Amerikanerne kan slet ikke følge med i AaB’s kombinationer, hvilket giver masser af plads til AaB-pigerne, som fortjent spiller sig i finalen med en 2-0 sejr.

Finalen spilles på Hjørrings Superliga stadion. En af Danmarks bedste græsbaner og AaB-pigerne glæder sig voldsomt til endeligt at spille på grønt græs igen efter en uge hvor banerne i den grad har været ramt af tørken og gjort at bolden hopper og danser hvilket gør det svært at spille godt kombinationsspil. I finalen venter Minsk som er mestre i Hviderusland.

AaB sætter fra kampens start hviderusserne under et voldsomt pres og med flotte kombinationer splitter de gang på gang det hviderussiske forsvar af. Meget meget fortjent vinder AaB finalen stensikkert med 4-0. En perfekt afslutning på sæsonen hvor AaB-pigerne gennem hele sæsonen har lagt flere og flere lag på deres niveau. Allerede i den kommende uge går pigerne i gang med forberedelserne til den nye sæson og glæder sig til at skulle møde andre danske hold igen.