Første sejr i efteråret til VB’s U-14

0
1171

Efteråret har været imødeset med spænding for Vejle Boldklubs talentfulde U-14 piger, som har skiftet træner hen over sommeren. Fredag aften kom så den første sejr

Af: Ole Kristensen, Vejle Boldklub

KLUBNYT

Fredag aften dannede VB Parkens kunstgræs ramme om tredje runde i U-14 Liga 1 rækken mellem Vejle B og rivalerne fra Kolding B, som havde en sejr og et nederlag i bagagen.

Op til kampen havde hjemmeholdet, der havde et enkelt point med sig ind til opgøret, enkelte piger med små skavanker, og som så måtte sidde over, samt et par afbud. Det gav debut til Lea (U-13), og Melanie (U-12), som begge to gjorde en rigtig god figur og havde fine indhop.

Pigerne var meget fokuserede og koncentrerede inden opgøret, og det kunne man også se på kampens begyndelse. VB startede ud som lyn og torden og førte inden for otte minutter med 2-0. Vejlenserne spillede flot fodbold og brugte en del af det, de havde øvet i ugens løb. Værternes angrebsspil fungerede forrygende, ligesom presspil og genpres næsten var til UG. Og det var glædeligt nok de tre offensive spilere, der stod bag scoringerne.

3-0 blev det efter 21 min, og det burde være blevet 4-0 og 5-0, med både skud på overliggeren og flere forsøg lige forbi.

Efter de 30 minutter faldt værterne dog i niveau og inviterede stille og roligt Kolding ind i kampen, og de fik reduceret til 3-1.

VB kom godt ud efter pausen, men faldt derefter igen i niveau, og KB fik reduceret til 3-2, igen på en fejl, hvor vejlenserne blev overspillet i forsvaret og på midtbanen.

I resten af kampen var det lidt som om, at føringen skulle forsvares hjem, hvilket netop er det fodbold, VB-pigerne helst ikke skal spille. Efter fire minutters tillægstid fløjtede dommeren kampen af, og det blev ved 3-2 sejren – VB-pigernes første turneringssejr i efteråret.

 

Cheftræner Oliver Lundgaard sagde efter kampen:

“Vores første 30 minutter er næsten til UG, og når vi er på det niveau, er det svært at slå os. Derefter faldt vi gevaldigt i niveau, tog de forkerte løsninger og holdt ikke vore aftaler. Vi skal arbejde videre på træningsbanen med vores presspil og vores boldkontrol. Jeg er stolt over pigernes præstation de første 30 minutter, men lidt skuffet over resten af kampen, og det skal der bare arbejdes videre på i næste uge på træningsbanen. En sejr er dog en sejr, og det luner meget.”

 

Cheftræneren roste bl.a. målmanden fra de røde/hvide, som diskede op med flere flotte redninger og bl.a. tog to friløbere i slutningen af kampen. Ligeledes lovord til angrebskæden, som alle kom på måltavlen med flotte scoringer, samt til de to piger på den centrale midtbane, som virkelig fik løbet nogle meter!

Næste opgave for VB-pigerne bliver Skødstrup SF d. 02-09 – ligeledes i VB Parken.

 

Kampfakta: Vejle B – Kolding B, 3-2(3-1)

05 min.: 1-0 Ajla – assist: Camilla

07 min.: 2-0 Ida – assist: Julie

22 min.: 3-0 Camilla – assist: Ajla

32 min.: 3-1 Kolding B.

48 min.: 3-2 Kolding B.