Pernille Harder suveræn vinder af fornem UEFA-pris

0
1606

Den danske landsholdsanfører fik næsten dobbelt så mange point som nummer to i konkurrencen om prisen som UEFA WOMENS BEST PLAYER 2017-2018

Pernille Harder kronede torsdag aften en fantastisk 2017-2018-sæson med prisen som UEFA WOMENS BEST PLAYER 2017-2018.

Og den 25-årige landsholdsanfører blev en suveræn vinder af prisen. Pernille Harder fik næsten dobbelt så mange point i afstemningen, som nummer to, den norske angriber og Champions League-topscorer Ada Hegerberg. Pernille fik 106 point, Hegerberg fik 61 point, mens den tredje nominerede, den franske midtbanespiller Amandine Henry, fik 41 point.

Det er en jury bestående af bl.a. trænere fra topklubber og journalister, der skriver om kvindefodbold, der vælger UEFA WOMENS BEST PLAYER 2017-2018. Hvert jurymedlem kan afgive 5, 3 og 1 point på tre spillere, og afstemningen viser, at mange jurymedlemmer har givet Pernille Harder fem point. Et af dem er det danske jurymedlem – FODBOLD FOR PIGERs redaktør Steen Trolle – som fordelte sine stemmer med fem til Pernille Harder, tre til Ada Hegerberg og et til Amandine Henry.

Stolt Pernille Harder

Pernille Harder kunne ikke selv være til stede ved prisoverrækkelsen i Monaco. Hun var netop løbet på banen til landskampen i Viborg mod Kroatien, da det blev offentliggjort, at hun bliver den 6. vinder af UEFA-prisen, som blev indstiftet for seks år siden. Men i en videokommentar, som blev vist på storskærm i Monaco, takkede Pernille Harder for prisen – og i en pressemeddelelse fra UEFA udtrykker hun stolthed og glæde over at vinde:

“Jeg er yderst stolt og beæret over at modtage denne pris, for jeg altid har drømt om at spille på højeste niveau siden jeg var helt lille. Jeg vil gerne takke min familie, medspillere, trænere og spillere og medarbejdere på landsholdet for deres støtte,” siger hun.

17 Harder-mål i bundesligaen

Pernille Harder vandt i 2017-2018-sæsonen både det tyske mesterskab og den tyske pokalturnering med Wolfsburg, som også nåede finalen i Champions League. Hun har scoret 17 mål i den tyske turnering og 8 mål i Champions League-turnering. Et af målene blev scoret i finalen, som dog blev tabt til franske Lyon.

Se video fra prisoverrækkelsen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside her.

Se video med præsentationen af de tre nominerede her.

SÅDAN BLEV DER STEMT
1 Pernille Harder (Wolfsburg & Danmark) – 106 point
2 Ada Hegerberg (Lyon) – 61 point
3 Amandine Henry (Portland Thorns/Lyon & Frankrig) – 41 point
4 Dzsenifer Marozsán (Lyon & Tyskland) – 32 point
5 Lucy Bronze (Lyon & England) – 20 point
6 Lieke Martens (Barcelona & Holland) – 17 point
7 Wendie Renard (Lyon & Frankrig) – 16 point
8 Fran Kirby (Chelsea & England) – 15 point
9 Eugénie Le Sommer (Lyon & Frankrig) – 13 point
10 Shanice van de Sanden (Lyon & Holland) – 7 point