Varde IF opruster klubbens 1. divisionshold

0
1569

Som et led i en langsigtet plan for pige- kvindefodbolden i Varde IF, er det lykkes gode kræfter bag Varde, samt cheftræner Allan Drost, at skaffe 8 nye spillere til klubbens hold i 1.division. Heriblandt er der fem spillere med udenlandsk pas, hvor tre kommer fra Brasilien, en fra Canada og en fra Island.

Af Andrea Signe Trolle

Varde IF har oprustet forud for den nye sæson i 1. division. Klubbens bedste kvindehold har budt hele otte nye spillere velkommen på 1. divisions holdet og blandt de nye spillere er en række særdeles interessante spillere, som kommer til klubben med udenlandsk pas.

Der er tale om tre spillere fra Brasilien, en spiller fra Canada og en spiller fra Island, der er trådt ind på holdet i Varde. Ifølge Varde, så kommer de alle med erfaring fra højeste niveau i deres respektive lande, hvor også en af brasilianerne har U17- og U20 landskampe på CV’et.

Fv: Monika Sigurhjartardottir, Mallory Mc Queen, Andressa Dos Santos Soares

Der har ligget en omfattende proces bag rekrutteringen af de udenlandske spillere, hvor Varde har brugt dens netværk i de lande, hvor spillerne er fra. Med de otte nye spillere tror cheftræner Allan Drost også på, at Varde har gode muligheder for en plads i oprykningsspillet:

” Det har naturligvis været en omfattende proces der har ligget forud med scouting af de nævnte spillere og en hel del intenst brug af et velplejet netværk i de benævnte lande. Men vi er særdeles glade for, at det er lykkes at tiltrække spillere med så stor rutine og så flotte CV’er til vort ambitiøse projekt i Varde IF. Vi er også overbevist om, at vi med disse tilgange til en i forvejen ung og sulten trup, nu står godt rustet til kampen om én af de to eftertragtede pladser i oprykningsspillet til næste års 3F-liga,” siger cheftræner Allan Drost.

Udover de udenlandske spillere, så har Varde rekrutteret Sofie Borch-Jensen fra KoldingQ, Emma Dunker fra FC Thy/Thisted Q og Camilla Sørensen fra Højer/Tønder. Varde IF har indtil videre fået 1 point efter to kampe, efter holdet spillede 1-1 mod Vejle i sin første kamp.

Fv: Júlia Ketelin Herbst, Karen Christina Costa da Silva