Vilja Dahl Pedersen: Fantastisk at score hattrick for U19-landsholdet

0
2100

Tirsdag den 28. august spillede U19-landsholdet deres første kamp i EM-kvalifikationen. Her blev det til en kæmpe sejr på 11-0 til danskerne over Liechtenstein, der nu er et skridt tættere på slutrunden. En af kampens helt store profiler var debutant Vilja Dahl Pedersen fra Vildbjerg SF, der fik en perfekt landsholdsdebut, da hun kom ind i pausen og scorede tre mål i 2. halvleg. Hun har snakket med FODBOLD FOR PIGER. Læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Tirsdag aften den 28. august spillede det danske U19-landshold deres første kamp ved EM-kvalifikationen i Liechtenstein, hvor rundens værter var modstanderen. Det blev en god start på kvalifikationen, hvor danskerne fik en overvældende sejr på 11-0. En af kampens store positive input var debutanten Vilja Dahl Pedersen fra Vildbjerg, der kom ind i pausen og scorede hele tre mål i 2. halvleg i sin debut:

”Det føles helt fantastisk at score hattrick. Jeg er så taknemlig for, at jeg fik chancen for at vise, hvad jeg kan og bidrage med det jeg er god til. Jeg er virkelig glad for den debut, jeg har fået, hvor jeg synes det meste lykkedes for mig trods, at der var mange nerver inden kampen. Når alt kommer til alt, så er det bare fodbold og ligeså snart jeg rørte bolden fandt jeg ind i mine vaner og gjorde det, som jeg er god til,” fortæller Vilja og tilføjer:

”Vi fejrede sejren med glæde, smil og masser af højt humør. Vi tog ud til hotellet efter kampen og fik evalueret det hele, fik stemt på kampens spiller, vi fik fejret det med smil og armene over hovedet, men vi var dog også bevidste om, at vi nu derefter skulle rette fokus mod den næste kamp.”

Klar til kamp mod Grækenland

Med tirsdagens storsejr har U19-landsholdet fået det optimale udgangspunkt forud for resten af kvalifikationen, som byder på to kampe mod henholdsvis Grækenland og Serbien. Næste kamp spilles allerede fredag den 31. august klokken 12 mod Grækenland, og her har holdet brugt de sidste par dage på at forberede sig:

”Vi har sat os ind i kampen et par dage før, og det er selvfølgelig klart, at vi har sat os så meget ind i det, som vi kan på forhånd. Alle har forberedt sig individuelt, men vi har også forberedt os også sammen, hvilket har gjort, at vores hold står meget stærkt og er kampklare,” siger Vilja.

Men selvom pigerne er i Liechtenstein for at sende Danmark tættere på EM-slutrunden og derfor står overfor for et hårdt program hver morgen til kvalifikationen, så er der også tid til sociale aktiviteter. Her påpeger Vilja, at alle har det rigtig godt med hinanden:

”Turen har indtil videre været rigtig dejlig og god. Jeg har lært en masse nye mennesker at kende, og jeg lærer også mig selv at kende mere og mere for hver dag der går. Det er klart, nogle kender andre bedre og jeg har selvfølgelig ikke det største kendskab til dem allesammen, men jeg synes at alle er gode til at være imødekommende og åbne og derfor har vi det rigtig godt socialt sammen. Men det er nok også, fordi vi allesammen har den ting tilfælles, at vi elsker fodbold og virkelig brænder for spillet,” afslutter Vilja.