Sofie Svava om sejr: “Næsten alt lykkedes for os”

0
3610

Foran hele 8531 tilskuere på Brøndby Stadion spillede pigerne fra Brøndby sig onsdag aften i 1/8-finalen i Champions League. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med det unge stortalent, Sofie Svava.

Af Signe Holt Andersen

På hjemmebane skulle Brøndby i går forsøge at spille sig i 1/8-finalen i Champions League mod Juventus – og dette lykkedes. Der blev sat tilskuerrekord i dansk kvindefodbold, da hele 8531 personer fulgte kampen på stadion. Tilskuerne blev underholdt med godt spil, og Brøndby hev en 1-0 sejr hjem på mål af Nicoline Sørensen, hvilket betyder at de nu er i 1/8-finalen. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med Sofie Svava om kampen.

Gæsterne fra Juventus startede kampen godt, og Brøndby var presset i bund de første 10 minutter. Som tiden gik overtog Brøndby mere og mere af kampen, hvilket ifølge Sofie Svava skyldes modet til at spille eget spil:

“De første 10 minutter af kampen sad Juventus på bolden, og dette tror jeg var pga. nervøsitet, og vi lige skulle have tid til at sætte vores spil. Derefter synes jeg vi spiller vores eget spil, og får skabt nogle gode chancer” lyder det fra Sofie Svava.

I kampens slutning pressede gæsterne fra Juventus på, men en storspillende Katrine Abel formåede at holde nullet. Sofie Svava siger følgende rosende ord om holdets målmand, som spillede en vigtig rolle i holdets sejr:

“I slutningen af kampen lagde Juventus spillerne et højt pres og fik skabt nogle chancer. Abel var for vild i buret, og takket være hende, så blev det aldrig helt farligt”.

Nu venter 1/8-finalen for Sofie Svava og resten af Brøndby-holdet. Lodtrækningen har ikke fundet sted endnu, men ifølge Sofie Svava, så har holdet troen på, at alt er muligt.

“Mine forventninger er, at vi kigger positivt på tingene – alt er nemlig muligt. Uanset hvem vi trækker, så vil vi gøre alt for at gå videre” fortæller Sofie Svava.