Fortuna Hjørring hentede tre point og bevarer andenpladsen

0
740

Fortuna Hjørring tog lørdag imod KoldingQ i 3F Ligaen. Det bød på en tæt kamp, der i sidste ende blev til en sejr til hjemmeholdet fra Hjørring på 2-1.

Pressemeddelelse af Fortuna Hjørring – redigeret af Camilla Bergholm

Det blev mere spændende, end det egentlig var ventet, da KoldingQ lørdag var på besøg på Nord Energi Arena i Hjørring for at spille 3F Liga-kamp mod rækkens nummer to, Fortuna Hjørring. Inden kampstart havde Fortuna Hjørring dobbelt så mange point – 20 point – som KoldingQ, og efter at kampens dommer, Kenneth Mortensen, havde fløjtet af, var afstanden mellem de to hold tre point større.

Fortuna Hjørring ligger nu på andenpladsen med 23 point, mens KoldingQ tog hjem på femtepladsen med ti point.

Usikker start og mål til KoldingQ

Selvom hjemmeholdet begyndte med vinden i ryggen, blev der tale om en yderst famlende og usikker start. Allerede efter fire minutter havde koldinggenserne en kæmpe chance, som blev misbrugt.

Fire og et halvt minut senere havde Sara Thrige et nydeligt forsøg, der ramte sammenføjningen. Kampen kunne stadig gå til begge sider, men så trådte Koldings Signe Boysen i karakter og bragte sit hold foran. I det 15. minut sendte hun bolden i mål til 0-1. En dukkert til Fortuna Hjørring, der var lige så kold som vejret på Nord Energi Arena.

KoldingQ kørte stillingen hjem til pausen, og der blev spillet over 20 minutter af anden halvleg, inden Fortuna fik scoret det udlignende mål.

Fortuna Hjørring fik ro på

Det var en af Fortuna Hjørrings landsholdsspillere, Karen Holmgaard, der på en aflevering fra Tamires Di Britto Gomes satte hovedet på bolden og dirigerede den i mål til udligningen.

Det skabte lidt ro i Fortuna-rækkerne, og der gik kun yderligere 11 minutter, inden finske Sanni Franssi scorede sejrsmålet. Hun opfangede bolden og trak elegant igennem for at afslutte med en nydelig placering uden om Kolding-målvogteren Lene Christensen.

I kampens sidste kvarter skiftede spillet en del, og der var chancer til begge hold, men scoringerne udeblev.

Dobbeltudskiftning satte gang i spillet

Set ud fra en Fortuna-vinkel var der stor forskel på første- og anden halvleg. En dobbeltudskiftning små ti minutter inde i anden halvleg satte gang i spillet. Caroline Møller og Florentina Olar afløste Sara Holmgaard og Caroline Rask. Det betød, at spillet blev hurtigere, betydeligt mere direkte og chanceskabende.

Kampen på Nord Energi Arena blev dømt af Kenneth Mortesen, mens Karsten Mikkelsen og Philip Jacobsen vogtede linjerne.

Efter lørdagens kampe er stillingen i ligaens top den, at Brøndby fører med 25 point, og så følger Fortuna Hjørring lige efter med 23 point. Disse to hold mødes i den kommende weekend hos Brøndby, og det bliver i en kamp, der efter al sandsynlighed bliver afgørende for, hvilket hold der vinder grundspillet og skal starte forårets slutspil fra førerpositionen.