UEFA vil gøre turneringen mere attraktiv for klubber, sponsorer og tv-seere. Et gruppespil er en af de muligheder, som UEFA overvejer

To kampe nåede Fortuna Hjørring. Så var de danske mestre ude af årets Champions League-turnering. Men i fremtiden kan de bedste danske hold formentlig se frem til flere kampe, selv om de kommer skidt fra start. I hvert fald er UEFA på vej med ændringer af kvindernes Champions League-turneringen, som skal gøre den mere attraktiv for både klubber og sponsorer.

Det fortalte Head of Women i UEFA, den tidligere topspiller Nadine Kessler, for nylig på et pressemøde i Monaco, som FODBOLD FOR PIGER deltog i.

Nadine Kessler var selv med til at vinde Champions League-turneringen tre gange for hhv. Turbine Potsdam og Wolfsburg. Turneringen gav hende nogle af de største sportslige oplevelser, fortalte hun på pressemødet, men UEFA har erkendt, at det nuværende Champions League-format for kvinder ikke er ideelt.

”Det nuværende knock out-format, hvor en klub kan blive slået ud efter en runde, giver ikke klubberne regelmæssige spillemuligheder og dermed muligheder for at vokse internationalt. Så det kigger vi på. Vi vil også gerne have flere kampe, men hvilke ændringer og hvornår vi gør det, kan jeg ikke fortælle endnu,” siger Nadine Kessler, som dog anslår, at det tidligst kan blive fra 2020-2021-sæsonen.

Gruppespil

Løsningen kan blive et gruppespil som i mændenes Champions League-turnering. Spørgsmålet er er bare, fra hvilken runde gruppespillet skal starte.

”Vi skal ikke bare kopiere det mændene gør. Vi skal først og fremmest sikre, at den sportslige balance er god og at vi får et så attraktivt sportsligt produkt som muligt,” siger Nadine Kessler.

UEFA arbejder også på at centraliserer markedsføringen og tv-salget af Champions League-turneringen, formentlig fra kvartfinalen.

”Vi skal maksimere turneringens attraktionsværdi. Vi skal gøre den så spændende og seværdig som muligt. I dag sælges tv-rettighederne lokalt, men hvis vi centralisere rettighedssalget kan vi øge eksponeringen af turneringen og sikre, at alle kampe kan ses. Og som jeg hører det, er der interesse fra internationale tv-selskaber,” siger Nadine Kessler.

30-årige Nadine Kessler stoppede sin aktive karriere i 2015. Hun nåede både at blive kåret til UEFA Womens Best Player i 2014 og til verdens bedste samme år. Hun vandt fire tyske mesterskaber og altså tre Champions League-titler.

”Jeg elskede at spille Champions League. Da vi slog Lyon første gang i finalen, var en af de største sportslige oplevelser i min karriere,” fortæller Nadine Kessler.