LSK: Det bliver en taktisk gyser mod Brøndby

0
1569
Brøndbys Sofie Svava, der her ses i en af efterårets Chasmpions League-kampe, er en fire nominerede til Årets Talent-prisen. Foto: Brøndby

Brøndbys norske modstander i aftenens Champions League-kamp forudsiger en svær kamp, men assistenttræneren minder klubbens fans om, at LSK aldrig giver op. “Det er disse kampe vi drømmer om,” siger assistenttræneren forud for kamp

“Vi scorer altid”. Sådan siger fansene om det norske mesterhold LSK Kvinner, som onsdag møder Brøndby i returkampen i Champions Leagues 1/8-finale på Brøndby Stadion.
Den første kamp i Norge for to uger siden sluttede 1-1, og dermed er Brøndby videre til 1/4-finalen, hvis kampen slutter målløst.

Eller som LSKs assistenttræner Anna Collett skriver på klubbens hjemmeside under overskriften “Stilhed før stormen”:

“De er i kvartfinalen i marts næste år – indtil vi scorer”.

For scorer gør LSK altid – på et eller andet tidspunkt. I hvert fald i klubbens egen selvforståelse. Lørdag spillede holdet dog 0-0 hjemme mod Sandviken, men det var også første gang siden forsommeren 2017, at LSK gik fra hjemmebanen Jessheim i Lillestrøm i en kamp i en norsk turnering, uden at få scoret et mål.

“Hvad så hvis de (Brøndby, red.) scorer først? Jeg tror vi har bevist for alle, at vi aldrig giver op. I semifinalen i cuppen mod Røa (den norske pokalturnering) viste vi det endnu en gang. Vi var bag ud 3-0 efter pausen, og vandt til sidst på straffe,” minder Anna Collett om på LSKs hjemmeside.

“Jeg tror vi har bevist for alle, at vi aldrig giver op”

Anna Collett, LSKs assistenttræner

Taktisk gyser

Hun understreger dog også, at Champions League er noget hårdere – eller “tøffere”, som det hedder på norsk. LSK er gået fra banen flere gange i Champions League-turerningen uden at få scoret, og Anna Collett forudsiger en meget svær kamp i Brøndby:

“Jeg tror det kan blive en taktisk gyser. Hvordan skal vi åbne kampen, og hvilken formation og taktiske instrukser, skal vi give? Hver scoring vil udløse taktiske ændringer. Det kan blive en krævende dag på bænken, for at sige som det er,” skriver Anna Collett.

Foto: Brøndby

“Det er disse kampe vi drømmer om”

Sidste år slog LSK Brøndby ud af Champions League-turneringen, og assisttræneren gør sit til at hidse holdet op til at gentage bedriften fra 2017:

“Husk på en ting – det er disse kampe vi alle drømmer om, når nætterne bliver mørke og lange, kulden tager til og der er langt til turneringen starter i Norge igen. Når pigerne løber og løber, løfter og løfter. Når kroppen skriger og hovedet er helt tomt. Da er det netop følelsen af at marchere ind på stadion, møde et hold hvis navn er svært at udtale pånorsk og alt er lidt ukendt, at man får et ekstra sug i maven” skriver hun om Champions League, som hun kalder “denne vidunderlige turnering, venter efter de lange og mørke vinternætter”.

Brøndby-LSK Kvinner spilles kl. 18 på Brøndby Stadion. Du kan få opdateringer på uefa.com