Maria Møller Thomsen: “Jeg drømmer om at spille på A-landsholdet”

0
3953

“Min store drøm er debut på A-landsholdet,” fortæller Maria Møller Thomsen i denne serie om de danske udlandsprofessionelle kvindelige fodboldspillere. Maria Møller Thomsen er 19 år og spiller i svenske LB07. I dette interview kommer vi helt tæt på den unge forsvarsspiller, hvor hun fortæller om livet som professionel fodboldspiller i et andet land. 

Af Signe Holt Andersen 

I denne serie om danske udlandsprofessionelle går vi helt tæt på nogle af de danskere, som har taget det store spring og er flyttet til udlandet for at udleve den store fodbolddrøm. I dette interview kommer vi helt tæt på 19-årige Maria Møller Thomsen, som til dagligt tørner ud for svenske LB07.

Maria Møller Thomsen er bare 19 år, og til januar har hun boet og spillet i Sverige i et år. Inden skiftet til Sverige spillede hun 3F-liga i Odense Q og har desuden spillet 41 kampe på diverse ungdomslandshold. Skiftet til Sverige betød, at Maria nu skulle stå på helt egne ben for første gang. Heldigvis for Maria, så er der ikke så stor forskel på det svenske og danske sprog, men alligevel har hun været nødsaget til at lære sig lidt svenske gloser.

“I starten var det lidt udfordrende at flytte hjemmefra til et andet land. Jeg har først og fremmest skulle lære mig lidt svensk, da mange af mine holdkammerater ikke rigtig forstår mit fynske… Heldigvis er svensk ikke det sværeste sprog at lære, så det går faktisk meget godt,” fortæller Maria.

På banen spiller Maria i forsvaret og bliver hver uge udfordret i den svenske liga. En af de fededste ting ved den svenske liga er nemlig, at alle kampe er meget tætte, og at man skal spille op til sit bedste hver gang.

“Den største forskel på den danske og svenske liga er helt sikkert, at her i Sverige er ligaen meget tæt. Dermed er der spænding lige fra start til slut. Man får derfor en masse tætte kampe, da der er rigtig mange gode hold i ligaen. Specielt i år er ligaen meget tæt, og højst sandsynligt bliver den først afgjort i sidste spillerunde,” lyder det fra Maria.

Det er de færeste kvindelige fodboldspillere, som kan leve 100% af fodbolden. Derfor er det en god ide med en uddannelse ved siden af. Maria har inden skiftet til Sverige taget sin studentereksamen på eliteordningen ved Tornbjerg Gymnasium, og har derfor nu mulighed for at fokusere på fodbolden. Livet som professionel fodboldspiller byder selvfølgelig på masser af træning og hårdt arbejde, men dog er der stadig tid til at hygge med holdkammeraterne.

“En typisk hverdag for mig kan enten bestå af et træningspas i fitness om formiddagen og så fodboldtræning med holdet om aftenen, eller at jeg går på arbejde nogle timer og så efterfølgende tager til fodboldtræning i klubben om aftenen. Ved siden af min fodbold har jeg nemlig et deltidsjob på et kontor her i Malmø, hvor jeg arbejder ca. tre dage om ugen. Om aftenen efter træning spiser jeg ofte aftensmad med nogle holdkammerater fra klubben. Vi er flere spillere fra udlandet på mit hold, så det er dejligt at have dem som en slags bonus-familie, ” fortæller Maria.

Dog er det ikke altid lige fedt at være fodboldspiller. Maria har for nylig været så uheldig at pådrage sig en alvorlig knæskade i en kamp. Det næste stykke tid står derfor på masser af genoptræning, men Maria garanterer at vi får hende at se på banen igen inden længe.

“Jeg har desvære lige revet mit korsbånd over og skadet begge mine menisker i venstre knæ i vores fjerdesidste kamp i Damallsvenskan. Så en operation venter meget snart og derefter en masse måneder med hård genoptræning. Det er virkelig en ærgelig og trist måde at slutte min første sæson som professionel fodboldspiller af på,” siger Maria.

Den fynske forsvarspiller begyndte karrieren i klubben Kværndrup Boldklub og er nu endt som professionel fodboldspiller – det er noget, som massere af yngre piger drømmer om. Det har krævet en masse hårdt arbejde og viljestyrke. Maria anbefaler hårdt arbejde, men understreger også vigtigheden af at have det sjovt.

“Mit råd til unge piger, som gerne vil være professionelle i udlandet, er at give alt, hvad man har til alle træninger og kampe. Derudover, så er det også vigtigt, at man tror på sig selv og sine egne evner. Når det så er sagt, så skal man virkelig også altid huske at have det sjovt, når man spiller fodbold. Glæden ved spillet er nemlig det vigtigste,” afslutter den ydmyge forsvarsspiller.

Her ses Maria i gul trøje i en af hendes første kampe.