Fortuna og Brøndby vandt – VSK Aarhus og Odense Q måtte se sig slået

0
1231

Denne runde i 3F Ligaen bød på sejre til de to tophold Brøndby og Fortuna Hjørring. Det samme gjaldt for BSF, der hentede tre point mod VSK Aarhus. Et hattrick var med til at sikre KoldingQ sejren mod Odense Q.

Af Camilla Bergholm

Vi nærmer os slutningen på 2018 samt efterårets kampe. Dog bliver der stadig kæmpet til det sidste. Det gjorde der også i denne runde i ligaen, som bød på tre point til Brøndby og Fortuna Hjørring. VSK Aarhus fik en spand koldt vand i hovedet efter at have smidt sejren i de sidste fem minutter af lørdagens kamp mod BSF. KoldingQ kæmpede sig til tre point mod Odense Q ved hjælp fra et hattrick. 

Kolding fik tre point i målrig affære
KoldingQ – Odense Q (5-3)

KoldingQ havde tidligere på ugen haft besøg af Fortuna Hjørring. En kamp udeholdet vandt 3-1. Der var derfor lagt op til en kamp lørdag, hvor KoldingQ ville gøre deres for at få et godt resultat med fra kampen. Denne lørdag tog de imod Odense Q.

Første halvleg var præget af dårlige beslutninger fra begge hold. Derfor skiftedes de to hold til at have bolden. Alligevel skulle der kun gå 13 minutter før Signe Boysen var på spil, da hun scorede til 1-0 på en assist af Caroline Ahrendtsen Jensen. Det var ikke sidste gang i kampen, Signe Boysen viste sine evner på fodboldbanen.

I anden halvleg blev spillet bedre. Der kom mere styr på spillet, hvilket førte til flere gode chancer. Odense Q fik efter 51 minutter spillet sig frem på banen, hvorefter Mathilde Jessen udlignede. Syv minutter senere gik spillet dog den anden vej. Igen var det Signe Boysen, der fik bolden i mål til 2-1. Julia Hjørlunde Hansen ville ikke lade resultatet stå i lang tid, hvorfor hun fem minutter senere scorede til 2-2.

Der var efterfølgende bange anelser hos KoldingQ, men alligevel fik de fastholdt roen. 70 minutter inde i kampen fik Sif Rykær bolden i målnettet til 3-2. Blot to minutter senere fik Signe Boysen lavet sit hattrick, da hun scorede til 4-2. Ti minutter senere slukkede Pernille Gohr Odense Q’s håb om point, selvom Tenna Kappel Bendtsen pyntede lidt på resultatet, da hun i de sidste minutter scorede til 5-3.

Underholdende kamp afgjort i de sidste fem minutter
VSK Aarhus – BSF (2-3)

På en kold lørdag eftermiddag tog VSK Aarhus imod BSF i en kamp, der gav god underholdning til de fremmødte tilskuere. BSF’s Amalie Thestrup startede underholdningen efter ni minutter, da hun scorede til 0-1. Herefter skulle der gå noget tid, før VSK Aarhus for alvor viste tænder, selvom de spillede bolden flot rundt i begyndelsen. 29 minutter inde i kampen fik Rikke Marie Madsen bolden efter en assist af Jannie Thomsen, hvorefter hun udlignede. Rikke Marie Madsen var dog ikke færdig, men der skulle gå indtil anden halvleg, før hun slog til igen. Det skete efter 54 minutter, da det offensive es scorede til 2-1 på en assist af Cecilie Struck.

Herfra havde århusianerne det meste af spillet, alligevel kunne de ikke holde BSF tilbage. Efter 85 minutter scorede Amalie Thestrup sit anden mål, og blot ét minut senere afgjorde hun kampen, da hun scorede til 2-3.

Fodbold For Piger har skrevet en længere reportage om kampen, som du kan finde her på siden.

Fortuna Hjørring viste forskellen mellem top og bund
B.93 – Fortuna Hjørring (0-4)

Både B.93 og Fortuna Hjørring havde været i kamp tidligere på ugen. Her tabte B.93 til Brøndby, mens Fortuna Hjørring fik en sejr mod KoldingQ.

På Facebook gjorde B.93 det klart inden lørdagens kamp, at de havde brug for positiv energi. B.93 har haft en svær sæson og ligger stadig på sidstepladsen med to point. Der var derfor lagt op til en svær opgave, da de skulle møde ligaens nummer to.

Det blev også for stor en mundfuld for det københavnske hold, som tabte kampen 4-0. Fortuna Hjørring viste, hvorfor de ligger i toppen, da Sara Holmgaard efter 20 minutter scorede til 0-1. Sofie Karsberg fulgte trop efter 45 minutter. Der skulle dog gå noget tid, før Hjørring-holdet igen kom på måltavlen. Det skete efter 86 minutter, da Frederikke Thøgersen bragte Fortuna Hjørring foran med 3-0. Florentina Olar lukkede og slukkede to minutter senere, da hun scorede til kampens resultat 0-4. 

Brøndby vandt over et hårdt kæmpende FC Thy-ThistedQ-hold
FC Thy-ThistedQ – Brøndby (1-3)

FC Thy-ThistedQ skrev på deres Facebook-side efter kampen, at de tager mange ting med fra lørdagens kamp mod Brøndby. En kamp de tabte 1-3, men som de stadig er stolte af.

Thyboerne viste tænder, men det var ikke nok. Rikke Dybdahl gjorde ellers sit for at holde FC Thy-ThistedQ med i kampen, da hun efter 54 minutter scorede kampens første mål.

Det målløse Brøndby-hold skulle bruge Thisted-scoringen til at komme i gang. Herefter formåede Brøndby at fastslå, hvorfor de er ligaens tophold. Fire minutter efter første mål scorede Nicoline Sørensen til 1-1. Der skulle blot gå to minutter, før Brøndby igen viste, hvad de er lavet af. Nanna Christiansen scorede til 1-2. Igen skulle der gå noget tid, før der kom gang i måltavlen. Det skete efter 83 minutter, da Rikke Læntver Sevecke lukkede kampen med en scoring til 1-3.