B93s nye cheftræner: Vi skal have ny tro på tingene, så vi er klar til kval-ligaen

0
1559
B93s nye cheftræner Anders Vang har trods sine 22 år allerede adskillige års erfaring som træner. Han har været træner for pigehold i Ølstykke og BSF, inden han kom til B93.

22-årige Anders Vang er ny cheftræner for B93, der ligger næstsidst i 3F-ligaen. Han er sat i spidsen for et projekt, der først og fremmest har fokus på at spille holdet i næste sæsons 3F-liga igen. Derfor handler alt lige nu om at ruste holdet til en stærk præstation i forårets kvalifikationsliga

KoldingQ, Brøndby og Fortuna Hjørring. Det er en ordentlig mundfuld, som B93s nye cheftræner Anders Vang har foran sig, når han sammen med holdet og sin nye assistenttræner Christina Jensen skal spille 3F-Ligaens ene bundhold gennem de sidste kampe i grundspillet.

Anders Vang regner da heller ikke med, at B93 vil kunne levere sensationen og få mange point ud af de kommende to ugers opgør mod topholdene. Kun grundspillets sidste kamp mod det andet bundhold Odense Q ligner på papiret et jævnbyrdigt opgør. Men derfor bliver kampene mod ’de store’ alligevel vigtige, forklarer Anders Vang i et interview med FODBOLD FOR PIGER.

”Opgaven lige nu er at få rusket lidt op i tingene og give truppen lidt fornyet energi. Vi kan ikke nå så meget i år, vi skal i hvert fald drømme meget stort, hvis vi skal tro på, at vi kan blive i ligaen… Så det handler om at forberede holdet så godt som muligt på det, der kommer til at ske i kvalifikations-ligaen. Vi skal sørge for, at når holdet kommer tilbage efter juleferien, har de en fornyet tro på, at tingene kan lade sig gøre”.

Så hvad forventer du af de sidste fire kampe?

”Vi skal bruge dem på at få et lidt stærkere udtryk, i forhold til det, vi gerne vil levere i kval-ligaen. Jeg ved godt, det bliver svært, når vi skal møde Brøndby og Fortuna. De er lidt i en klasse for sig, men der må vi bare dø med støvlerne på. Det bliver en sjov test på, hvor langt vi er i forhold til de allerbedste. Min holdning er, at vi skal ud og spille, som vi normalt ville have gjort, og så se, hvor meget vi mangler i forhold til det højeste niveau i Danmark”.

“Det bliver en sjov test på, hvor langt vi er i forhold til de allerbedste”

“Ville være fedt at slutte med sejr”

Og så har I KoldingQ lørdag og Odense Q i den sidste kamp?

”KoldingQ er en modstander, jeg tror vi godt kan drille. Vi har stor respekt for Kolding, men vi viste også i 2. halvleg mod VKS Aarhus (som B93 tabte 4-0 og som var den første kamp med den nye trænerkonstellation, red.) at vi godt kan være med. Så jeg håber, at vi kan komme lidt længere i spillestilen og være lidt skarpere i udtrykket”.

”Og så er den sidste kamp mod Odense. Der kunne det være superfedt at slutte med tre point, for det har pigerne ikke fået endnu, selv om det selvfølgelig kan være, at vi får dem allerede lørdag mod Kolding… Men under alle omstændigheder ville det fedt at slutte sæsonen med et godt resultat, som kan give tro på tingene til foråret. Odense er jo et af de hold, vi skal møde i kval-ligaen, så det ville give et godt psykologisk overtag”.

B93 er nummer syv i 3F ligaen med et point mere end bundholdet Odense Q. Arkivfoto: B93

Mål: 3F-ligaen efter sommerferien

Er holdet til mere end den nuværende placering?

”Det er svært at sige. Jeg synes potentialet er lidt større i forhold til det, de har vist, men nej, vi er ikke et tophold i 3F ligaen, og det, at vi ryger i kvalifikationsligaen, er ikke nogen katastrofe. Det er stadig et nyt hold, og de har haft fem oprykninger i træk”.

Hvad er ambitionerne på sigt?

”Først og fremmest at spille 3F liga efter sommerferien, så vi skal blive nummer 1 eller 2 i kval-ligaen. Det er klubbens og spillernes målsætning”.

“Stinna og jeg supplerer hinanden godt”

Anders Vang og Christina Jensen afløste Jessica Rodríguez og assistenttræner Kim Baun, som stoppede 1. november efter en sæsonstart, der på ni kampe kun har givet to point. Anders Vang har senest stået i spidsen for B93’s U18 DM-hold, mens ”Stinna” har mange års erfaring som U15, U17 og U18 træner i Brøndby.

I er en lidt overraskende trænerkonstellation?

”Stinna og jeg har altid haft det godt sammen, og denne konstellation er sat i verden, fordi Stina har de kompetencer, hun har. Hun er rigtig dygtig til mandskabspleje, og hun har været i gamet i mange år, så hun har et stor netværk og har meget erfaring med spillere, som står i overgangen fra ungdom til senior. Så hun kan hjælpe mig med de ting, som jeg ikke har erfaret endnu som fodboldtræner”.

Du er 22 år. Hvordan er det at skulle træne nogen på din egen alder?

”Jeg tænker ikke så meget over det. Det handler jo rigtig meget om, hvem man er som person. Men på grund af min alder, skal jeg selvfølgelig sørge for, at fodboldfagligheden er i orden, og at jeg er meget tydelig i de ting, jeg gør, så der ikke bliver tvivl om mine kompetencer. Og jeg kunne da godt forestille mig, at der er nogle af spillerne, der lige de første par dage har tænkt ’hva faen er det for knægt, der skal træne os’. Jeg kan godt mærke, at jeg lige skal vinde noget respekt. Men så har jeg partneret op med Stinna. Hun har mere erfaring, er lidt ældre og kvinde. Så jeg synes vi er et godt makkerskab,” siger Anders Vang, som til januar afslutter sin A-licens-træner-uddannelse og dermed formelt må være cheftræner for et 3F-hold. Lige nu har han dispensation til at træne.

“Der er nok nogle af spillerne, der lige de første par dage har tænkt ’hva fa’en er det for knægt, der skal træne os’”

U18 DM-spillere vil få chancen

Du har trænet U18 DM-holdet. Er der nogen derfra, som nu kan forvente at få chancen på 1. holdet?

”Det er i hvert fald planen, at vi gerne vil give de unge chancen. Sofie Bredgaard (U18 DM-topscorer, red.) har jo allerede spillet 3F-kampe. Hun var med i sidste kamp mod VSK, så hun er selvfølgelig en af dem, der får chancen. Og så hedder det kval-liga til foråret. Det er jo lige et step under 3F-ligaen. Så det kan måske give lidt flere af de unge chancen, for vi vil gerne være en klub, som tør give de unge chancen på højeste niveau. Men selvfølgelig med respekt for, at de først skal udvikle sig godt i U18 DM. Men det ville ikke undre mig, hvis der var to-tre stykker der fik muligheden i kval-ligaen i løbet af foråret”.

Sofie Bredgaard (tv.), der her scorer mod BSF i sidste weekends U18 DM-kamp, er en af de U18-spillere, der allerede har spillet flere 3F-kampe. Foto: Steen Trolle

Skal I ud og forstærke jer?

”Vi kigger på den nuværende trup og ser på, hvem der kan være til at bygge fremtidens hold og hvor mange af U18-spillerne, som vi regner med, kan komme på tale til kval-ligaen, og så vil vi derefter kigge på, hvor mange der skal hentes udefra. Tre-fire nye spillere er nok ikke et helt skævt bud,” siger Anders Vang.

De sidste fire kampe for B93 i grundspillet:

Lørdag den 17. november: KoldingQ-B. 93

Onsdag den 21. november: B. 93-Brøndby

Lørdag den 24. november: B. 93-Fortuna Hjørring

Lørdag den 1. december: Odense Q-B. 93