Der er glæde i Fortuna Hjørrings ungdomsafdeling efter klubbens U16 hold har sikret sig førstepladsen i U16 liga 1, pulje 811. Med 42 point efter 14 kampe er holdet kommet udesejrede igennem sæsonen med det maksimale antal point og en målscorer på +50.

Af Andrea Signe Trolle

Med en 3-1 sejr i lørdags over FC Horsens står det nu klart, at Fortuna Hjørring er vindere af U16 Piger liga 1, pulje 811. Holdet gået ubesejrede gennem sæsonen med 42 point efter 14 kampe og har derfor opnået det maksimale antal point. Den store succes uddybes også af holdets målscorer, som er på hele 63-13.

Ved sæsonstart i sommer havde Hjørring-pigerne ellers kun trænet sammen i 14 dage. Det var en helt ny trup med nye spillere fra Fortuna Hjørrings Dana Cup Academy, nytilkomne spillere fra andre klubber og spillere fra klubben U15/16 hold. Men hårdt arbejde, kvalificeret træning og fælles mål har gjort, at det nye hold har formået at komme succesrigt gennem efterårssæsonen.

En anden vigtig faktor er, at U16-truppen bestående af 20 spillere, også har det rigtig godt socialt med hinanden på trods af de er meget forskellige. Derfor blev 1. pladsen også fejret med pizza og sodavand i Fortunas klubhus efter sejren over Horsens.