Stemningen er god hos Odense Q inden lørdagens kamp

0
888
Fotograf: Iver Tidemand

På lørdag går det igen løs i Odense, når Odense Q tager imod FC Thy-ThistedQ. Stemningen hos det fynske hold er i top. Nu skal de blot ud og score mål, hvilket de har forberedt sig grundigt på.

Interview foretaget af Odense Q – redigeret af Camilla Bergholm

I morgen klokken 13 støder Odense Q sammen med FC Thy-ThistedQ. Hjemmeholdet fra Odense har forberedt sig på at score mål, og samtidig er humøret højt. Begge dele har Odense Q’s cheftræner, Morten Christiansen, mærket til træning.

“Vi har haft en super stemning. Det har været 14 dages god træningsoptakt med højt humør, og det viser egentlig bare, at vi er på rette vej. Alle træner, og der har været fuldt tempo på, så det ser rigtig fornuftigt ud. Og i onsdags havde vi besøg af Maja Kildemoes. Det var fantastisk, at hun kom og trænede med for at holde sig lidt i gang, mens hun er i Danmark,” siger han.

Det er ikke blot det gode humør, der har været i fokus. Også det at score mål er blevet prioriteret hos cheftræneren:

“Vi har arbejdet på helt klart at blive bedre i begge felter. Vi har trænet intenst på at blive bedre i modstanderens felt, så vi kan få scoret nogle mål. I mange kampe spiller vi rigtig god fodbold, men får den ikke ind i kassen, så det har vi haft fokus på. Den anden ting er selvfølgelig, at vi skal sørge for at holde nullet.”

Tilskuerne kan forvente en underholdende kamp

Begge hold befinder sig i den nedre del af tabellen. Morten Christiansen forventer dog stadig en god kamp.

“Til trods for at det er to hold i den tunge ende af rækken, tror jeg, at det bliver en underholdende og intens kamp. Begge hold har jo alt at spille for. Med en sejr kan de sikre sig en plads i slutspillet — og i 3F Ligaen til næste sæson — mens vi skal have alle tre point for stadig at kunne nå det mål. Der er ingen tvivl om, at det bliver et drama med høj intensitet. Men det er også to dygtige, velspillende hold, så jeg forventer også, at vi får en god og seværdig fodboldkamp,” siger han om forventningerne til kampen.

Ikke blot for tilskuerne bliver det en spændende kamp. Den har også stor betydning for det mentale på holdet.

“Vi har mange unge spillere, der de seneste måneder har været mere vant til at tabe end at vinde fodboldkampe. Vi har arbejdet stenhårdt på at få vendt skuden, og vi kan selv se og mærke til træning, at det bare går fremad hele tiden. Så en sejr vil i mine øjne bare være det, som pigerne har fortjent gennem hele sæsonen. De har alle knoklet stenhårdt, de har ikke tabt humøret, og så er de virkelig gået til opgaven med den helt rette indstilling i forhold til at tage ved lære af de mange svære kampe. Vi arbejder fremad hele tiden, og vi mangler bare en sejr for at kunne løfte troen og humøret yderligere, så det vil betyde alt, hvis vi kan få den på lørdag,” siger Odenses cheftræner.

Bedre kendskab styrker forberedelsen

Kendskabet til thyboerne har ikke været stort, da de mødte dem tidligere på sæsonen. Nu har de haft tid til at se hinanden an, og derfor føler Morten Christiansen sig bedre forberedt til dette møde.

“Vi havde ikke det helt store kendskab til FC Thy-Thisted Q inden den første kamp, så nu er vi i hvert fald bedre forberedt på det, de kommer med. Vi skal passe på Malene Sørensen og undgå at blive fanget i deres omstillingsspil på samme måde, som vi gjorde i Thisted. Og så skal vi ellers bare sørge for at være helt klar fra start,” siger han.

Kampen spilles i morgen klokken 13 i Odense.