Brøndby og Fortuna Hjørring cementerede deres topplaceringer – Odense Q vandt kampen i bunden

0
1281

Lørdag blev der fløjtet op til de sidste kampe i 3F Ligaen inden vinterpausen. Her understregede de to tophold, hvorfor de befinder sig i toppen af ligaen. VSK Aarhus, FC Thy-ThistedQ og B.93 måtte gå til pause med et nederlag.

Af Camilla Bergholm

Både Brøndby, Fortuna Hjørring og BSF fik fire mål og tre point i lørdagens kampe i 3F Ligaen. Også Odense Q sikrede sig en sejr mod B.93, men begge hold ender under nedrykningsstregen i vinterpausen. KoldingQ og VSK Aarhus måtte se sig slået. Alligevel ender århusianerne på en tredjeplads i tabellen. Alt i alt var der både masser af mål og spænding i den sidste runde i efterårssæsonen.

Brøndby overvintrer på suveræn førsteplads
Brøndby – KoldingQ (4-0)

Brøndby ville uanset resultatet i lørdagens kamp mod KoldingQ overvintre på førstepladsen. Denne førsteplads blev understreget med en sejr i gårsdagens kamp. KoldingQ var lørdag klar til at kæmpe for en sejr, efter de havde undet over VSK Aarhus om onsdagen. Der var derfor lagt op til en god fodboldkamp.

Kampen mellem Brøndby og KoldingQ endte dog med at blive Brøndbys kamp. Koldingenserne formåede ikke at stoppe Brøndbys stime af gode resulstater. Brøndbys
Sofie Svava viste kvalitet efter 18 minutter, da hun scorede kampens første mål. Det blev det eneste mål i første halvleg.

Anden halvleg blev en mere målrig affære. 54 minutter inde i kampen scorede Emilie Henriksen til 2-0. Herefter skulle der ikke gå lang tid, før Brøndby slog til igen. Det skete tre minutter senere, da Nanna Christiansen scorede til 3-0. Nanna Christiansen var ikke færdig her, hvorfor hun efter 85 minutter scorede til kampens resultat 4-0.

Brøndby overvintrer dermed på førstepladsen, mens KoldingQ rykker ned på femtepladsen.

BSF kæmpede sig til tre point og et hattrick
BSF – FC Thy-ThistedQ (4-2)

FC Thy-ThistedQ gjorde det klart på deres Facebook-side inden lørdagens 3F Liga-kamp, at de var klar til kampen mod BSF. Hos BSF var der også tro på egne evner, da tre point kunne få betydning for, hvor de ville ende i tabellen inden vinterpausen. Der var derfor lagt op til en spændende kamp.

Der skulle også kun gå 10 minutter før, der kom gang i kampen. Her scorede Chirine Lamti til 1-0. Amalie Thestrup fulgte trop efter 36 minutter, da hun scorede kampens andet mål. Ni minutter senere fik hun igen sit navn på måltavlen, da hun scorede til 3-0.

FC Thy-ThistedQ kæmpede dog for at komme ind i kampen igen. Dette lykkedes efter 65 minutter, da Malene Sørensen reducerede til 3-1. BSF’s Amalie Thestrup var dog ikke til at stoppe denne december lørdag. Hun afsluttede BSF’s målfest, da hun fuldendte sit hattrick med en scoring til 4-1. Matilde Kjeldgaard pyntede dog lidt på resultatet, da hun scorede kampens sidste mål til 4-2.

Med sejren går BSF ind til vinterpausen på en fjerdeplads, mens FC Thy-ThistedQ ender på en sjetteplads.

Fortuna Hjørring sluttede efterårssæsonen af med manér
Fortuna Hjørring – VSK Aarhus (4-0)

Fire mål og tre point er med til at cementere Fortuna Hjørrings andenplads i 3F Ligaen. Dette sker med 35 point og 11 point ned til tredjepladsen. Selvom det ikke blev til nogen mål for VSK Aarhus, overvintrer de stadig som nummer tre i tabellen.

Sanni Maija Franssi startede målfesten efter blot syv minutter. VSK Aarhus spillede sig også til flere chancer, men det blev ikke til nogen mål for århusianerne. Heller ikke i den anden ende kunne de afholde modstanderen fra at score. 29 minutter inde i kampen sendte Luna Nørgaard Gevitz bolden i mål til 2-0.

Næste mål kom i anden halvleg på en assist af Frederikke Thøgersen. Her scorede Karen Holmgaard til 3-0. Fortuna Hjørring spillede godt denne kolde lørdag, hvilket de understregede sidst i kampen, da Tamires Di Britto Gomes efter 81 minutter scorede til 4-0.

Fortuna Hjørring beholder efter kampen andenpladsen, mens VSK Aarhus følger efter på tredjepladsen.

Odense Q sluttede af med ekstra point til selvtilliden
Odense Q – B.93 (3-1)

Både Odense Q og B.93 har kæmpet for at komme op over nedrykningsstregen. Dette er ikke lykkedes for de to hold, der mødtes i en kamp lørdag om vigtige point til selvtilliden. Selvtillid der skal bruges i forårets kvalifikation om at forblive i 3F Ligaen. Begge hold var derfor klar til at kæmpe for en sejr.

31 minutter skulle der dog gå, før der kom gang i målnettet. Det var B.93, der lagde bedst ud, efter Natasha Shirazi scorede på en assist af Signe Nielsen. I anden halvleg kom Odense Q også i gang, da Tenna Kappel Bendtsen efter 63 minutter udlignede. Tenna Kappel Bendtsen var igen på spil seks minutter senere, da hun scorede til 2-1.

B.93 fik ikke kæmpet sig til flere mål i kampen. I stedet fik fynboerne bragt sig yderligere foran, da Kamilla Ørskov Jensen efter 77 minutter scorede til kampens resultat 3-1.

Resultatet ændrer ikke på stillingen for de to hold. B.93 forbliver på ottendepladsen, mens Odense Q beholder syvendepladsen.