HB Køge Pigefodbold sender spillere på træningsophold i MSV Duisburg

0
1909

MSV Duisburg sender til gengæld FrauenLiga-træner den modsatte vej.

Af HB Køge Pigefodbold (Søren Østergaard)

Klubnyt

I HB Køge Pigefodbold er man så småt i gang med forberedelserne til en ny sæson, hvor seniorholdet skal prøve kræfter med Øst-rækken.

En del af forberedelserne sker i samarbejde med den tyske FrauenLiga-klub MSV Duisburg, som HB Køge Pigefodbold har indgået et partnerskab med.

Sportschef Anni Hansen forklarer om baggrunden for samarbejdet med MSV Dusiburg:

Samarbejdet er kommet i stand via vores fælles tøjsponsor Cappeli Sport, som har købt sig ind i såvel HB Køge som MSV Duisburg. Det har betydet, at vi er blevet en del af et netværk af klubber, og MSV Duisburg var med det samme med på et partnerskab, der handler om udveksling af knowhow, spillere og trænere.

I praksis betyder det, at vi her i optakten til den nye sæson kan sende grupper af spillere ned og træne sammen med deres FrauenLiga-trup. Det giver spillerne en fornemmelse af, hvad det kræver at spille på øverste niveau men er også en mulighed for, at spillerne viser sig frem i en anden sammenhæng.

På sigt håber vi, at der igennem vort samarbejde med Duisburg er spillere, der kan spille sig til en kontrakt  med MSV Duisburg.

For at spillerne kan være bedst muligt forberedt på træningen i Tyskland, sender MSV Duisburg, Robert Augustin, der udover at være en del af trænerteamet omkring FrauenLiga-holdet også er talentchef, til Danmark i forbindelse med træningsopstarten.

Anni Hansen fortæller:

Vi ser frem til at have Robert på besøg d. 12-13. januar, hvor han dels skal inspirere trænerne i vore moderklubber og dels har et par træningspas med vore ungdoms- og seniorspillere. 

Herudover ser vi også frem til at kunne trække på Roberts knowhow i forhold til kommercialisering af kvindefodbold, opbygning af en fanbase, samt blive introduceret til deres tænkning omkring talentudvikling.

Tre områder, hvor tysk fodbold nok er noget foran os i Danmark.