FC Damsøs ældste ungdomsspillere klar til forårets Øst-rækker

0
2958
FC Damsøs U18-piger er klar til at prøve kræfter med den bedste række på Sjælland i foråret 2019.

FC Damsø har både sit  U16 og U18- hold med i Østrækkerne i foråret 2019.

Tirsdag 4. december markerede en milepæl for FC Damsøs arbejde med at udvikle dygtige fodboldspillere. Da Øst-rækkerne for foråret 2019 blev offentliggjort stod det således klart, at både klubbens U16 og U18-hold, er med på øverste hylde, når forårsturneringen starter til marts.

Et svært efterår skal revancheres

U16 holdet deltog allerede i det forgangne efterår i Øst-rækken, og et hurtigt kig på tabellen, hvor holdet fik 4 point i 14 kampe, indikerer at holdet har været overmatchet. Ifølge træner Christina Hattens er det dog kun den halve sandhed:

”I den første halvdel af turneringen gik det stærkt for spillerne, der skulle bruge tid til at vænne sig til det højere tempo – derfor blev det til en stribe klare nederlag i august og september”. I den sidste halvdel af turneringen, hvor man mødte de samme hold igen, blev flere af de klare nederlag vendt til knebne af slagsen, og sågar et par uafgjorte kampe. ”Pigerne er vokset med opgaven” forklarer Christina Hattens, der nu ser frem til at bruge vintermånederne på at ruste spillerne yderligere, frem mod sæson-starten i marts, ligesom holdet planlægger en træningslejr i Holland i påsken.

FC Damsøs U16-hold.

”Hvem var det, der vandt i dag”

Omvendt har klubbens U18-hold kunnet synge sejrssangen mange gange i efteråret, idet holdet endte som vindere af Mester-rækken, for de bedste U18-hold i København. Derfor har træner Betina Eriksen i samråd med spillerne valgt at takke ja til udfordringen om nu at blive matchet med de bedste hold øst for Storebælt, når det går løs igen efter vinterpausen.

”Mens mange af efterårets kampe blev spillet på vores præmisser, skal vi nu til at fokusere på en strammere organisation, når vi skal møde hold, der kommer til at have det spillemæssige overtag i kampene”, forklarer træner Betina Eriksen, der glæder sig til udfordringen. ”I efteråret vard et ofte vores angribere, der stjal overskrifterne, mens der i foråret især vil komme fokus på forsvar og målmandsposten” siger Betina Eriksen, der nu er i gang med at forberede spillerne på de nye udfordringer.

I forlængelse af forårsturneringen tager U18-holdet til verdens største ungdomsturnering, Norway Cup, i sommerferien.

Fødekæden styrkes

For Børne/Ungdomsformand Anker Thisted er det en stor glæde at have de to ældste ungdomshold på øverste niveau til foråret.

”Vi er stolte af at have en af Sjællands største senior-afdelinger i FC Damsø med tre 11-mands hold og et 7-mands, men skal det fortsætte de kommende år, kræver det at vi kan udvikle og fastholde egne ungdomsspillere, og samtidig bygge bro til seniorafdelingen. Vi har fokus på at ”modne” vores ungdomsspillere, og det gør vi bedst ved at udfordre dem til træning, herunder samtræning med senior-spillerne, og kamp – derfor er det ekstra glædeligt at nu også vores U18-piger kan måle sig mod andre, dygtige hold på Sjælland.”

Hvis du har ambitioner om at spille U16- eller U18-Øst til foråret, er du velkommen til at kontakte klubben på info@fcdamsoe.dk , for at høre nærmere.