Hos FC Thy-ThistedQ holder spillerne juleferie – men helt stille ligger de ikke

0
2122
Matilde Kjeldgaard fra FC Thy-ThistedQ elsker juletiden, der foregår sammen med familien. Privatfoto.

Vejret er gråt, og kulden har sat sine præg på temperaturen og fodboldbanerne i 3F Ligaens klubber. Spillerne fra FC Thy-ThistedQ holder derfor varmen inden for i den søde juletid. Men engang imellem snøres løbeskoene, når formen skal holdes ved lige.

 Af Camilla Bergholm

Fodboldstøvlerne er i juleferien byttet ud med løbeskoene for 22-årig Matilde Kjeldgaard, der er anfører for FC Thy-ThistedQ. Siden hun var tre år, har hun spillet fodbold, og derfor er fodboldtrøjer og fodboldshorts nærmest en fast del af den unge fodboldspillers gaderobe. Det bliver dog sat på pause nu. Træneren har nemlig givet spillerne en ordre.

”Efter sidste træning har vi fået ret tydelig besked på at holde fri. Vi er mange, der kører langt for at komme til træning, og der er derfor nogle ting, som vi i hverdagen ikke når. Derfor tror jeg også, at det er vigtigt for at bevare motivationen, at vi kan koble fra,” siger Matilde Kjeldgaard.

Selvom juleferien byder på en kærkommen pause for thyboerne, tager de stadig løbeskoene på engang imellem og drager ud i kolde Danmark.

”Vi har fået udleveret både styrketrænings- og løbeprogram fra klubben, som vi skal lave henover julen, så vi kan ikke bare ligge på den lade side henover julen,” fortæller anføreren.

Godt nok er grønsværen byttet ud med asfalt for den 22-årig 3F Liga-spiller, men alligevel er Matilde Kjeldgaard glad for december, og hvad der følger med i en måned som denne.

”Jeg holder rigtig meget af december. Jeg har næsten altid fodboldfri det meste af måneden, og derfor har jeg tid til at være sammen med min familie og venner, som jeg normalt ikke når. Det allerbedste er juledagene hjemme ved min familie, hvor der bliver spillet brætspil,” siger Matilde Kjeldgaard.

På holdet har de ingen faste juletraditioner. Julemåneden blev dog alligevel fejret på en lidt anderledes måde, da de skulle hjem efter sæsonens sidste kamp.

”Vi havde en god tur hjem i bussen fra sidste kamp. Det blev til årets afslutning, selvom der ikke er meget jul over nogle pizzaer,” fortæller anføreren.

Juletiden er familietid
Fodbold fylder meget for Matilde Kjeldgaard. Derfor kan det godt være svært at få tid til venner og familie. Men det bliver der lavet om på i julen. Her skal der nemlig hygges med familien til den helt store guldmedalje. Også juleaftensdag er planlagt ned til mindste deltalje, så hun får en masse tid med familien.

”Dagen går egentlig med brætspil og hygge, indtil mor begynder på aftenens store menu. Der er ingen hast i løbet af dagen. Vi har ingenting, vi skal nå. Vi spiser andesteg med alt, hvad der hører til og risalamande til dessert. Når vi er færdige med at spise, tænder min far lysene på juletræet og finder sanghæfterne frem, og resten kan man næsten forestille sig, for så kommer det store gaveræs. Og hvis jeg kender min familie ret, så slutter vi igen i år af med et spil, inden vi går trætte, glade og mætte i seng,” fortæller hun.

Anføreren har styr på bolden, når hun befinder sig inden for kridtstregerne på de grønne fodboldbaner. Men den traditionsrige and mangler hun stadig at have styr på.

”Jeg tror, at jeg i år skal have lært at lave en god andesteg af min mor,” siger hun med et smil. Også dagene efter er der dømt hygge med resten af familien.

”Hvert år holder vi stor familiejulefrokost i Thy den 26. december med min mors familie. Det synes jeg er drøn hyggeligt. De sidste mange år har en fast tradition også været, at jeg både skulle slå hele familien i Bezzerwizzer og RISK. Men ellers er der faktisk ingen faste traditioner udover, at julen står i familiens tegn,” siger hun.

Studie og fodbold skal fungere
Når julen nærmer sig, betyder det også, at året går på hæld. Derfor er det tid til at tænke fremad. Det gør Matilde Kjeldgaard også. Hun drømmer om fortsat at få det hele til at fungere.

”Jeg drømmer om – måske et lidt kedeligt svar – men at jeg fortsat formår at få det til at fungere med studie og fodbold,” siger hun.

I forhold til fodbolden har hun også et ønske. Et ønske, der dog allerede blev indfriet for én måned siden.

”Det blev indfriet i november, at vi fortsat blev i 3F Ligaen, men det betyder ikke, at vi det næste halve år bare skal køre i frigear. Vi skal bygge på og udvikle os, så vi også i 2020 er at finde i 3F Ligaen,” fortæller anføreren.