Louise Ringsing: “Niveauet i Bundesligaen er meget højt”

0
3072

“Niveauet i Bundesligaen er noget højere end i Danmark,” fortæller Louise Ringsing i denne serie om de danske udlandsprofessionelle kvindelige fodboldspillere. Louise Ringsing er 22 år og spiller i tyske Bayer04Leverkusen. I dette interview kommer vi helt tæt på den danske forsvarsspiller, hvor hun fortæller om livet som professionel fodboldspiller i et andet land. 

Af Signe Holt Andersen

Louise Ringsing startede til fodbold i en tidlig alder

I denne serie om danske udlandsprofessionelle går vi helt tæt på nogle af de danskere, som har taget det store spring og er flyttet til udlandet for at udleve den store fodbolddrøm. I dette interview kommer vi helt tæt på 22-årige Louise Ringsing, som til dagligt tørner ud for tyske Bayer04Leverkusen.

Flyttede hjemmefra som 17-årig

Louise Ringsing er bare 22 år, men har allerede oplevet en masse indenfor fodbolden. Hun startede med at spille fodbold som 3-årig i Karise, og gennem ungdomsårene spillede hun i Strøby, Haslev, Solrød og Brøndby.

Allerede som 16-årig besluttede Louise at forlade Danmark for at udleve fodbolddrømmen. Turen gik til Turbine Potsdam, hvor hun boede og spillede fodbold. Efter Tysklands-eventyret drog hun tilbage til Danmark og spillede i Brøndby, hvor hun var med til at vinde The Double og spille semifinale i Champions League. Efter 3 år i Brøndby faldt valget på Fortuna Hjørring, hvor hun spillede i 1,5 år.

Sidste vinter fik Louise igen muligheden for at udleve fodbolddrømmen i Tyskland, og der var ingen tvivl om, at det var det hun ville. På bare 1 år har hun oplevet en helt masse ting i Tyskland, og det høje niveau er med til at udvikle hende som spiller.

“Jeg har oplevet meget det sidste år. I sommers rykkede vi op fra 2. Bundesliga til 1. Bundesligaen. Dette spring har været sindssygt lærerigt. Især kampene mod Wolfsburg og Bayern München er kampe, som jeg virkelig er taknemmelig over at have fået lov til at spille,” fortæller Ringsing.

Hård konkurrence om pladserne 

Den tyske liga har et højt niveau, og især det fysiske parameter er helt i top. Derfor gælder det om at yde alt til hver træning. Det høje niveau og fede faciliteter er noget, som Ringsing virkelig sætter pris på.

“Niveauet i Bundesligaen er noget højere end i Danmark, og der er sindssyg hård kamp om pladserne. Det betyder også, at træningerne bliver mere intense, da alle gerne vil spille i weekenden. Vi tager altid afsted dagen før vi skal spille på udebane for at lade optimalt op til kampene. Det tyske setup ligner en del herrernes setup i Danmark. Vi har mulighed for at benytte herrernes faciliteter, læger og fysioterapi på lige fod med herrerne,” lyder det fra Ringsing.

Travl hverdag

Ved siden af fodbolden læser Ringsing til lærer. Det er de færreste kvindelige fodboldspillere, som kan leve 100% af at spille fodbold, og derfor er det vigtigt med en uddannelse. Ringsings uddannelse foregår over nettet, og derfor passer det perfekt ind i hendes hverdag som fodboldspiller i Tyskland.

“Min hverdag er proppet med træning – både morgen og aften. Når jeg ikke træner, så studerer jeg. Når jeg en gang imellem har lidt fritid, så kan min kæreste og jeg godt lide at gå en tur op i byen. Det nyder vi,” fortæller Ringsing.

Hårdt arbejde er vejen frem

Ringsing har altid levet og åndet for fodbolden, og målet er at leve af det hun elsker allermest – nemlig at spille fodbold. Det har selvfølgelig ikke altid været lige nemt. Det er hårdt at flytte hjemmefra til et andet land i en tidlig alder, men til gengæld får man en masse gode oplevelser. Efter karrieren er drømmen også at fortsætte i fodboldens verden. Måske som træner.

“Mit råd til piger, som får chancen til at tage ud i verden er, at man skal gribe den. Jeg var selv 16 år, da jeg flyttede til Tyskland alene. Selvfølgelig var det hårdt, men man får så mange oplevelser ud af det. Derudover gennemgår man en stor udvikling både på og udenfor fodboldbanen,” afslutter Ringsing.