Pernille Harder er verdens 2. bedste

0
2295
Pernille Harder. Foto: UEFA

Den danske landsholdsanfører var bare seks stemmer fra at vinde Ballon d’Or-prisen, som mandag aften blev uddelt

Bare seks stemmer mere, så havde alle danskere nu kunne prale af at have verdens bedste kvindelige fodboldspiller. Seks sølle stemmer var nemlig det, der adskilte den danske danske landsholdsanfører Pernille Harder fra at vinde den prestigefyldte Ballon d’Or-pris, som mandag aften blev uddelt til verdens bedste fodboldspillere.

Prisen til den bedste kvindelige spiller gik i stedet til Champions League-topscoreren Ada Hegerberg fra Norge, men Pernille Harder blev nummer to, og med 130 stemmer mod Ada Hegerbergs 136 stemmer var Pernille meget tæt på at løbe med den franske fodboldpris, som for første gang i år også uddeles til en kvindelig fodboldspiller. Det er fodboldmagasinet France Football, der uddeler prisen, og det er europæiske sportsjournalister, der deltager i afstemningen.

“Jeg er stolt, men jeg er også sulten efter mere,” sagde Pernille Harder til DR Sporten efter det store awardshow i Paris.

“Jeg er fyldt med en glæde, men samtidig også en ærgrelse over ikke at vinde, når man er så tæt på. Men jeg er utrolig stolt med tanke på alle de andre gode spillere, der også var nomineret,” sagde Pernille Harder.

26-årige Pernille Harder kan se tilbage på en forrygende 2017-2018-sæson. Hun vandt både mesterskabet og pokalturneringen med sin tyske klub Wolfsburg, og holdet var også i Champions League-finalen, hvor de tabte til Ada Hegerbergs klub Lyon.