Skotland får sit første fuldtidsprofessionelle kvindehold

0
1580
Celtic Women opruster med nye spillere, fremgår det af klubbens hjemmeside. I løbet af 2019 er det Celtics mål, at kvindeholdet skal være fuldtidsprofessionelt.

Storklubben Celtic vil investere massivt i sit kvindehold i 2019. Det kan blive en game changer for skotsk kvindefodbold, siger fodboldformand

Skotland får snart sit første fuldtidsprofessionelle kvindehold. Det er storklubben Celtic, mange gange skotske mestre på herresiden, der i 2019 vil investere massivt i sit kvindehold.

Celtic sluttede sæsonen på tredjepladsen, 23 point efter Glasgow City, der har vundet mesterskabet 12 sæsoner i træk. Men nu vil Celtic altså helt til tops, og planerne kan blive ”game-changer” for skotsk kvindefodbold, som i forvejen har fået et boost med kvalifikationen til sommerens VM i Frankrig. Det mener formanden for Scottish Women’s Football, Vivienne MacLaren.

“Det er fantastiske nyheder, som kan få stor betydning for udvikling af skotsk kvindefodbold. Forhåbentlig kan det få en dominoeffekt de kommende år,” siger Vivienne MacLaren til BBC Scotland.

Glasgow Rangers, den anden storklub i Skotland, har også annonceret en større investering i sit kvindehold, ligesom en anden af de større skotske klubber, Aberdeen, også har planer om en oprustning på kvindesiden.

”Det er en meget spændende periode for kvindefodbold. Det her (VM-kvalifikationen og Celtics planer, red.) sætter Skotland på landkortet for kvindelige spillere, som gerne vil videre i deres karriere og spille på professionelt niveau,” siger Vivienne MacLaren til BBC Scotland.