Mathilde Carstens:” Fantastisk at være tilbage på banen”

0
2236

Langt de fleste klubber har i denne uge startet træningen op igen efter en lang og tiltrængt juleferie. Dette er også tilfældet for Fortuna Hjørrings U18 DM-hold, som havde første træning efter ferien i går. FODBOLD FOR PIGER har fanget Mathilde Carstens til en snak. 

Af Signe Holt Andersen

Nu er træningen igen begyndt i de fleste klubber efter en lang og tiltrængt juleferie. U18 DM’s førende hold, Fortuna Hjørring, startede træningen i går. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med en af holdets profiler, Mathilde Carstens, som fortæller om vinteropstarten og planerne for det nye år.

“Det var mega dejligt og fantastisk at komme i gang igen. Det er bare så fedt at komme tilbage på banen med sine holdkammerater og gøre det man elsker,” lyder det fra Mathilde Carstens.

Intensiv træningsopstart

Vinteropstarten er ofte hård og præget af meget fysisk træning, så spillerne kan stå skarpt, når turneringen igen starter op. Mathilde Carstens har brugt ferien på en masse selvtræning bestående af intervalløb og styrketræning, og derfor skulle hun lige bruge lidt tid på at få boldfølingen tilbage i gårsdagens træning.

“Det var en rigtig god træning med en masse intensitet, men man kunne selvfølgelig godt mærke, at alle lige skulle i gang igen. Det var efterhånden længe siden, at folk havde trænet og tænkt fodbold – men nu har vi påbegyndt træningen og ser frem til vores kommende kampe,” fortæller Mathilde.

Drømmer om et Danmarksmesterskab

For Mathilde og Fortuna Hjørring bliver 2019 et utroligt spændende år. Holdet ligger pt. nummer 1 i U18 DM, og målet er også at slutte sæsonen af som Danmarksmester. Derfor træner holdet nu hårdt og fokuseret frem mod sæsonstart.

“Vi vil selvfølgelig rigtig gerne slutte som nummer 1 i år, men nu starter vi med at komme tilbage igen, og så tager vi en kamp ad gangen. Jeg ser bare frem til at komme i gang igen. Vi går jo en spændende tid i møde med mange vigtige kampe,” lyder det fra Mathilde.

Mathilde har desuden også været med på U17-landsholdet, som også går en spændende tid i møde. U17-lansholdet skal den 26. og 28. Februar spille to venskabskampe mod Norge. Dette er noget, som Mathilde ser meget frem til.

“Jeg glæder mig selvfølgelig meget til turneringsopstarten. Derudover, så glæder jeg mig også meget til det, som kommer til at ske med landsholdet. Der går vi også en spændende tid i møde, så nu må vi se om jeg bliver udtaget,” afslutter Mathilde Carstens.