OVERBLIK: Se hvilke landsholdsspillere der er skiftet til udenlandske storklubber

0
1816
Foto: PSG

Det rykker for dansk kvindefodbold – og det er de mange klubskifter for danske landsholdsspillere, der er sket henover vinterpausen, gode eksempler på. Men hvem var det nu, som blev hentet til PSG og hvem skal til Sydtyskland og kæmpe for Bayern München? Få overblikket over landsholdsspillernes klubskifter her:

Af Andrea Signe Trolle

NADIA NADIM

Den danske angrebsstjerne har taget et vigtigt skridt i sin allerede store fodboldkarriere. I samarbejde med hendes tidligere klub Manchester City er den daværende kontrakt blevet ophævet, så Nadia i stedet kan skifte den lyseblå trøje ud med en af mørkere kulør. Paris Saint Germain har nemlig hentet den danske spiller og her skal Nadia hjælpe klubben med at vinde den franske liga.

JANNI ARNTH

Fra svenske Linköpings til engelske Arsenal. Det er virkeligheden for danske Janni Arnth, der nu skal til at spille topfodbold i den engelske liga. Janni har allerede scoret sit debutmål, da hun sendte bolden i netmaskerne i sin debutkamp i Arsenals 4-2 sejr over West Ham i søndags.

KATRINE VEJE

Janni Arnth får selskab af den skarpe venstre kant Katrine Veje, der også har skrevet kontrakt med den engelske topklub Arsenal. Hun skifter til Arsenal fra den franske klub Montpellier, og kan derfor også se frem til en ny hverdag i den engelske hovedstad.

SOFIE JUNGE

Den stabile midtbaneprofil Sofie Junge flytter til varmere himmelstrøg, når hun skifter fra svenske Vittsjö til de italienske mestre fra Juventus. Den 26-årige dansker har indgået i en seks måneders kontrakt, og hvis begge parter er interesserede, så er der mulighed for kontrakten forlænges.

SIMONE BOJE

Den danske forsvarsspiller Simone Boje skal også flytte længere sydpå efter hun har skrevet kontrakt med den tyske storklub Bayern München. Simone skifter fra FC Rosengård og har skrevet en kontrakt, der løber til sommeren 2022.

MIE LETH JANS

Mie Leth Jans skal til gengæld længere nordpå, når hun skifter engelske Manchester City ud med nye udfordringer i den svenske klub FC Rosengård. Her afløser hun Simone Boje, der som tidligere nævnt skal en tur til Bayern München.