Nyt topmoderne træningsanlæg på vej til KoldingQ

0
2844
KoldingQ i aktion. Foto: KoldingQ's facebookside

Byrådet i Kolding Kommune har bevilget én million kroner årligt til driften af et nyt kunstgræsanlæg til KoldingQ. Klubben har en investor, der vil finansiere anlægget, og søger nu fondsmillioner til et topmoderne klubhus

En af landets stærkeste kvindefodboldklubber, KoldingQ, kan om få år byde på nogle af landet bedste træningsfaciliter.

Byrådet i Kolding Kommune vedtog forleden et budget, som fra næste år sender en million kroner årligt afsted mod KoldingQ til driften af et nyt kunstgræsanlæg. KoldingQ skal selv finansiere det nye anlæg, men klubben har fundet en investor, der vil etablere anlægget med flere baner. Samtidig er klubben i gang med at søge fonde, der kan finansiere et helt nyt klubhus med topmoderne faciliteter. Et projekt til anslået 8,5 millioner kroner.

”Vi vil gerne give pigerne nogle ordentlige forhold, og vi er jo det eneste elitehold i Kolding. Vi vil både gerne være større og have vores eget klubhus, hvor spillerne kan få noget ordentligt at spise, hvor der er en lektiecafé, wellness og sauna og i det hele taget nogle faciliteter, hvor de kan restituere sig,” siger formanden for KoldingQ, Niels Sterndorff, til Jyske Vestkysten.

”Vi vil gerne give pigerne nogle ordentlige forhold, og vi er jo det eneste elitehold i Kolding”

Niels Sterndorff, formand for KoldingQ, til Jyske Vestkysten

Vil gerne have sit helt eget

Det er endnu ikke besluttet, hvor det nye anlæg skal ligge. I følge avisen ser politikerne gerne, at et nyt anlæg placeres sammen med et eksisterende idrætsanlæg, og KoldingQ erklærer, at de “går åbent ind i processen med at finde en placering”. Men formanden lægger ikke skjul på, at klubben helst vil have sit helt eget. I modsætning til i dag, hvor KoldingQ har hjemme i KBs klubhus på Mosevej.

”I Kolding er der mange følelser omkring fodbolden, og hører man til en klub, for eksempel KB eller KIF, er det mejslet ind i sten. Men det kan være svært at arbejde med, hvis man er en anden klub, og de har 2000 procent fokus på deres førsteprioritet. Der er ekstremt fokus på, at deres drenge er førsteprioritet,” siger Niels Sterndorff til Jyske Vestkysten.

Der er cirka 170 elitespillere i KoldingQ, som har hold fra U14 og op. Når det nye anlæg er på plads, er det målet at udvide med yngre årgange. Målet er op mod 500 medlemmer.