Historisk: Dansk klub sælger kvindelig topscorer til rival

0
2719
Nicole Robertson tørner i dette forår ud for B93. Foto fra fcn.dk

FC Nordsjælland sælger amerikanske Nicole Robertson til B93. Det er første gang i dansk klubfodbolds historie, at der handles en kvindelig fodboldspiller mellem to klubber

FC Nordsjælland og B93 skriver i disse dage dansk fodboldhistorie. FC Nordsjællands amerikanske topscorer Nicole Robertson skifter til rivalerne fra B93, og for første gang i dansk kvindefodbolds historie er der tale om en handel mellem to klubber. B93 betaler en tranfersum til FC Nordsjælland. Hvor meget, ønsker parterne ikke at oplyse.

”B93 har betalt os en transfer, som begge parter synes er fair, og uden at gå i detaljer omkring beløbet, så er det ikke ubetydeligt. Det giver os muligheden for at optimere på flere fronter inden et meget vigtigt og spændende forår, hvor ambitionen er oprykning til 3F-ligaen,” siger Christian Taylor, Head of Women’s Football i FC Nordsjælland, i en pressemeddelelse.

“Uden at gå i detaljer omkring beløbet, så er det ikke ubetydeligt”

Christian Taylor, Head of Women’s Football i FC Nordsjælland

Ønskede at skifte

Nicole Robertson kom til FC Nordsjælland i 2017 og har spillet en stor rolle i FC Nordsjællands/Farum BK’s hurtige og kontinuerlige oprykninger gennem rækkerne med kurs mod 3F-Ligaen. Senest var hun i efteråret den næstmest scorende spiller i 1. divisions pulje 1 med ni mål.

Derfor var FC Nordsjælland heller ikke vild med ideen om at lade den populære amerikaner skifte forud for det afgørende kvalifikationsspil til 3F Ligaen – og slet ikke til en direkte konkurrent. Men omvendt ville klubben ikke stå i vejen for spillerens ønske, og da B93 gik med til at betale en transfer, valgte FC Nordsjælland at slippe den 22-årige amerikaner.

”Normalt er det ikke optimalt at lade sin topscorer gå. Og slet ikke, når der er tale om en vellidt person og et klubskifte til en rival. Men Nicole kom til os med et stort ønske om at få lov til at skifte til B93, og det har vi som udgangspunkt ikke ønsket at stå i vejen for,” siger Christian Taylor.

”Da vi samtidig oplevede B93 være forstående overfor vores situation, så endte det med, at vi kunne blive enige om at lade Nicole skifte. Og i den sammenhæng synes vi også, at vi kan være tillade os at være stolte af, at Nicoles skifte fra os til B93 er den første officielle handel mellem to danske kvindefodboldklubber,” fortsætter han.

“Jeg synes vi kan være tillade os at være stolte af, at Nicoles skifte fra os til B93 er den første officielle handel mellem to danske kvindefodboldklubber”

Christian Taylor, Head of Women’s Football i FC Nordsjælland

Nicole Loren Robertson kom til Farum fra Californien i november 2017. Hun har dermed været med siden startskuddet på det ambitiøse FCN-projekt, der skal gøre FC Nordsjælland til en af landets førende kvindefodboldklubber. Målet er at spille med om DM-guldet i 2022 og Champions League fra 2023.

Læs også: “Spillerne ved godt, vi har et klart mål om, at vi skal rykke op”

Læs også: Nye forstærkninger til FCN: Målvogter fra Brøndby og topscorer fra B93