Oure Skolerne vil sikre gode forhold for pigekeepere

0
2257
Foto: Iver Tidemand

Det skal være sjovere og mere attraktivt at være pigemålvogter. Derfor træder Oure Skolerne nu ind i kampen og tilbyder træning for piger i alderen 12 til 16 år, der skal dygtiggøre og styrke pigernes egenskaber i målet.

 Af Camilla Bergholm

Handskerne skal tages på, og pigerne skal ud på træningsbanen. Det er ambitionen for Oure Skolerne, der vil gøre en forskel for pigemålvogtere i alderen 12 til 16 år. I Oure vil de, ifølge Marlene Kristensen, der er projektkoordinator, ikke blot sidde og brokke sig over den manglende træning for pigemålvogtere, men derimod gøre deres til, at der bliver bedre forhold for pigerne.

“Vi på Oure går aktivt ind i kampen om at skabe bedre forhold for pigekeepere i Danmark. Derfor har vi besluttet at udnytte, at vi har ressourcerne til at skabe et fedt træningsmiljø for fynske pigekeepere i alderen 12-16 år,” fortæller Marlene Kristensen.

“Det sjove hører til både på og uden for banen, og det er vigtigt, at fodbolden er bundet op omkring et socialt og forpligtende fællesskab”

Marlene Kristensen, projektkoordinator

Træningen er gratis, og der er tilrettelagt træning hver tredje uge, som foregår på Oure Skolerne. Efter træning er der fællesspisning for pigerne. På den måde bliver det også en god socialoplevelse at være en del af træningerne.

”En af de helt store motivationsfaktorer for at spille fodbold er, at det skal være sjovt. Det sjove hører til både på og uden for banen, og det er vigtigt, at fodbolden er bundet op omkring et socialt og forpligtende fællesskab. Et fællesskab, hvor man deler de ting, der sker på banen, men hvor man også får vendt skolen, forældrene, kæresten og alt det andet, der fylder. Derfor skal spillerne ikke “bare” komme ned til os og træne, de skal også lære hinanden at kende og hygge sig efter træningen,” siger Marlene Kristensen.

Udover fællesspisningen for pigerne vil der også være mulighed for trænere og forældre at komme forbi og få en snak med målmandstræneren.

Erfaren målmandstræner står til rådighed
Vigtigheden af at få udviklet målmandskompetencerne er centrale for Oure. Derfor har de fundet en målmandstræner, der også ser vigtigheden i dette, og der samtidig har en masse erfaring fra målmandsverdenen i 3F Ligaen.

”Det er Fyns bedste keeper, Sarah Jacobsen, som er tidligere Oure-elev og 3F Liga-målmand, der skal stå for træningerne i foråret,” fortæller Marlene Kristensen.

Pigerne får derfor en sparringspartner, der har fodbolden helt tæt på i sin hverdag. Hun kender derfor også til det at skulle træne og blive bedre, hvilket hun kan give videre til pigerne i målmandstræningen.

Generelt har klubberne reageret positivt på tiltaget, fortæller Marlene Kristensen.

”Det er ikke nemt at stille en målmandstræner til rådighed i de små klubber, så mange roser initiativet og har taget imod det med glæde,” siger hun.

Det er gratis at deltage i træningerne, og seneste tilmelding er onsdag den 13. februar. Det er dog først til mølle, og kun de første ti piger er garanteret plads i foråret. Hvis det lyder som noget for dig, eller én du kender, så kan du skrive til Marlene Kristensen på mail mak@oure.dk.