AaB’s Pernille Pedersen: Målet er en plads i 3F Ligaen

0
3297
Foto: AaB

19-årige Pernille Pedersen, der spiller for AaB, har store drømme. Fodbolden fylder alt, og derfor er målet også at spille i 3F Ligaen sammen med AaB. Det kan muligvis blive en realitet for hende og AaB, da de snart skal kæmpe om en plads i Danmarks bedste kvindeliga, 3F Ligaen.

Af Camilla Bergholm

For mange unge på 19 år er et sabbatår lig med at tage den lidt med ro og lade op, til når man skal i gang igen. Pernille Pedersen, som spiller kant og centralmidtbane for AaB, får som mange andre unge også arbejdet en masse i sit sabbatår, men udover det ligger hun ikke på den lade side.

Hun har nemlig sat sig et mål, som hun vil nå med sit klubhold AaB, der er en del af Kvalifikationsligaen. De skal derfor spille om en plads i 3F Ligaen, hvilket er en stor drøm og et mål, som Pernille Pedersen har sat sig.

”En kortsigtet drøm er at rykke op i 3F Ligaen. Det er et mål, jeg håber på at opnå, og det er ligeså meget et mål fra klubbens side, som det også er et mål for mig,” siger Pernille Pedersen.

Opbakningen fra klubben er derfor stor, men det kræver stadig en masse planlægning at fokusere fuldt ud på fodbolden. Der er nemlig også mange andre ting, der skal passes. Men det bliver alt sammen planlagt ud fra, hvornår hun skal spille fodbold. Træning forgår tre gange om ugen, og derudover er der også styrketræning og kamp. Alt kræver derfor strukturering af hverdagen.

”Mit liv er planlagt omkring fodbolden. Det gælder både arbejde, familiearrangementer og venner. Det hele bliver planlagt i forhold til fodbold,” siger den unge fodboldspiller.

Pernille Pedersen i AaB.

Fodbold fylder meget
Pernille Pedersen har spillet fodbold, siden hun var lille. Derfor har fodbold altid betydet meget for hende, og det gør det fortsat. Det er blevet en stor del af hendes liv, som hun sætter pris på.

”Fodbold har altid fyldt meget for mig. Jeg har jo altid spillet det. Jeg ser frem til at spille, og det bliver aldrig kedeligt. Det er på grund af, at man er sammen om noget, og det føles virkelig vigtigt. Sammenholdet er vigtigt,” fortæller hun.

“Det er en kort forårssæson med kun ti kampe. Derfor er det også ti afgørende kampe”

Pernille Pedersen, AaB

Det er især nu, hvor Kvalifikationsligaen nærmer sig, at det er vigtigt. Det kan sikre hende og holdet en plads i 3F Ligaen. Og derfor er det også centralt, ifølge midtbanespilleren, at være klar.

”Det er en kort forårssæson med kun ti kampe. Derfor er det også ti afgørende kampe. Vi skal derfor være klar fra start af. Og så forventer jeg, at det bliver en tæt pulje, så det bliver super spændende,” siger hun med et smil i stemmen.

Selvom fodbold fylder en stor del af den 19-årige fodboldspillers liv, er der også andre ting, der trækker. Eksempelvis når det kommer til uddannelse. Det er ikke helt fastlagt, hvad hun vil, men hun har en idé om det.

”Jeg vil måske gerne være fysioterapeut, men jeg ved det ikke helt endnu. Så det er kun måske, men det kunne jeg godt tænke mig, hvis jeg skal sige noget lige nu,” siger hun.

Store drømme fører måske til udlandet
Meget af Pernille Pedersens tid går med fodbold. Og det er også her, hun virkelig føler sig hjemme. Hun prioriterer derfor fodbolden højt, hvilket også kan ses på de ting, hun har opnået.

“Man skal blive ved med at træne, og så skal man tro på det. Så kommer det”

Pernille Pedersen, AaB

Den unge spiller har allerede nu stiftet bekendtskab med forskellige U-landshold, og derudover har hun været med til at vinde pokaltuneringen som U15-spiller. Hun har derfor allerede nu oplevet flere store ting i sin fodboldkarriere, men drømmene er større.

”Mit langsigtede mål er at prøve at komme til at spille i udlandet, og se hvordan det er der,” siger hun om sit helt store mål.

Den unge spiller ved, hvad det kræver af hende at spille fodbold på højt niveau, og derfor har hun også et råd til unge spillere med en fodbolddrøm i maven.

”Man skal blive ved med at træne, og så skal man tro på det. Så kommer det,” slutter Pernille Pedersen.