Ida Thomsen fra Odder IGF: Vi har det stærkeste sammenhold

0
2431

På Odder IGFs U16 hold har de et stærkt sammenhold. Det er skabt af en masse spændende udenlandsrejser og aktiviteter, som holdet arrangerer hvert år. Derfor elsker holdets venstrekant Ida Bredkjær Thomsen at spille i Odder IGF. Det har hun fortalt om til FODBOLD FOR PIGER – læs med her:  

Af Andrea Signe Trolle

I den midtjyske by Odder samles 35-40 fodboldglade piger et par gange om ugen til træning på det lokale U16 hold. Det er piger, der har et stærkt sammenhold efter at have spillet sammen i mange år og altid nyder hinandens selskab. Blandt spillerne er Ida Bredkjær Thomsen, der drømmer om at leve af at spille fodbold – men indtil videre nyder hun bare at spille på Odders U16 hold:

”Det er virkelig fedt at være en del af Odder IGF. Udover det sportslige sammenhold, så har vi også et enormt stærkt fællesskab udenfor banen. Vi er generelt gode til at lave arrangementer som fællesspisning, weekendture og rejser, og så er vi så heldige at have en masse aktive forældre og trænere, der sørger for opbakning til kampe, træning og diverse ture,” siger Ida, der til daglig spiller venstre kant for Odder IGF.

Udenlandsrejser skaber tætte bånd

Det er blandt andet adskillige udenlandsrejser, som er en af grundene til det tætte sammenhold, der er mellem spillerne. Her er spillerne sammen på kryds og tværs og får oplevet hinanden i andre situationer end dem, de ser til hverdag. I 2018 er det blevet til en udenlandsrejse til Storbritannien, som Ida ser tilbage på med stor glæde:

”I 2018 var vi i Taunton og London i England. Det var en tur, der gav os en unik fodboldoplevelse, hvor vi spillede mod lokale hold fra England. Turen startede i byen Taunton i Sydengland, hvor vi brugte det meste af tiden på træningspas og kampe. Den sidste del af turen tog vi til London, hvor vi shoppede amok og spiste en masse lækker mad. I 2019 har vi planlagt en tur til Italien i påsken, hvor vi deltager i Ladies Cup, som er et stort stævne nordøst for Venedig,” fortæller Ida.

Udenlandsrejserne er heller ikke kommet af sig selv. Holdet har nemlig selv finansieret alle turene, så derfor har det været nødvendigt med diverse juletræssalg, omdeling af aviser, salg af skrabelodder, og ikke mindst, så har spillernes været maskotter i Tivoli Friheden. Men det har også kun styrket holdet, fortæller Ida:

”Vi har selv finansieret alle vores ture, så her har vi også brugt en del tid sammen, hvilket i den grad også har styrket vores hold. Rejserne styrker vores hold både på og uden for banen, fordi vi får så mange oplevelser sammen, som vi ser tilbage på længe efter vi er kommet hjem. Den bedste tur vi har været på var en tur til Barcelona, hvor vi blandt andet var på Camp Nou, rundvisning i Barcelona og shopping på Ramblaen. Derudover spillede vi mod Espanyol, hvor vi klarede det godt på trods af deres høje niveau.”

Veninderne er en kæmpe motivation

Ida selv drømmer om, at hun en dag bliver professionel og kan leve af at spille fodbold. Men lige nu er det ikke hendes primære drivkraft – det er derimod, at hun elsker alle de dage, hvor der står fodboldtræning på programmet:

”Det der motiverer mig mest ved at spille fodbold er, at der til hver trænings er en masse veninder og trænere, som regner med mig. Jeg elsker at spille kampe og score mål og så får jeg en helt speciel følelse i min krop, når vi vinder en kamp. En af mine største drømme er derfor at leve af at spille fodbold, hvis jeg fortsat har det sjovt, når jeg spiller,” afslutter Ida, hvis største fodboldidoler er Pernille Harder og Sergio Ramos.

Afslutningsvis har Ida listet de tre bedste ting ved at spille i Odder IGF:

  1. Sammenholdet, som er blevet opbygget gennem mange års oplevelser
  2. De gode trænere, der er engagerede og virkelig går op i spillernes træningspas og kampe
  3. Opbakningen, som kommer fra de engagerede forældre, trænere og spillere, som er med til at bibeholde et godt pigehold i Odder.