VIE’s fodboldpiger finder sammenholdet i Valencia

Linjefagsrejse på Vestsjællands Idrætsefterskole

0
1986

VIE’s fodboldpiger finder sammenholdet i Valencia

Da pigerne fra Vestsjællands Idrætsefterskole drog mod Valencia, var de 12 forskellige piger fra 12 forskellige fodboldklubber. Da de tog tilbage til efterskolen, var de ét hold, der havde fundet sammenholdet og deres plads på banen.

Af Vestsjællands Idrætsefterskole

Alle fodboldspillere og trænere ved, hvor vigtigt sammenholdet på og udenfor fodboldbanen kan være for spillet. Derfor sender vi hvert år vores fodboldpiger på en træningslejr for at ryste dem sammen og give dem blod på tanden.

For pigerne på årgang 2018/19 gik turen til Oliva Beach and Golf Resort Valencia i Spanien. Her fik de fem dage, hvor de levede, trænede og spillede som professionelle. Dagene gik med to træninger om dagen, kampe mod spanske hold og helt almindelig venindehygge i poolen og på værelserne. Det vigtigste, pigerne tog med sig hjem, var sammenspillet og sammenholdet.

”Inden vi tog afsted spillede vi en træningskamp, der ikke gik særlig godt, hvor vi tabte stort. Da vi kom hjem fra Spanien kunne vi se, at vi endelig havde lært at spille sammen,” fortæller Malou fra VIE.

Udover mange sjove spilletimer, gav de mange træninger pi-gerne mulighed for at se hinanden an på banen og finde ud af, hvor deres egen plads er. Nu repræsenterede de ikke længere hver sin klub men Vestsjællands Idrætsefterskole.

”Da vi tog afsted var vi jo tolv forskellige piger fra tolv forskel-lige klubber. Til sidst blev vi bare ét hold. Det var virkelig fedt,” fortæller Amalie fra VIE.

Fritiden om aftenen gav virkelig pigerne mulighed for at lære 35 hinanden at kende, hvilket var med til at styrke fællesskabet og spillet på banen endnu mere. Det har haft stor betydning for pigernes forhold i dag.

”Vi badede i poolen sammen, solede sammen og sov sammen. Vi var bare sammen hele tiden. Det, tror jeg, har betydet rigtig meget,” fortæller Malou.