Brøndby og Fortuna Hjørring trækker fra i toppen – KoldingQ overtager fjerdepladsen efter sejr

0
1366
Fortuna Hjørring, Foto: Fodboldfoto v. Jess Madsen

Endnu en weekend i Slutspillets tegn er nu overstået, hvor Brøndby cementerede deres førsteplads i ligaen. Det skete med en sejr over VSK Aarhus. Også Fortuna Hjørring viste, at de hører til i topstriden. Tre point blev det også til for KoldingQ, der vandt over FC Thy-ThistedQ.

Af Camilla Bergholm

I weekenden blev der igen spillet op til dans mellem de seks hold i Slutspillet. Her viste Brøndby, hvorfor de satte sig på førstepladsen i efteråret og fortsat indehaver den, da de vandt 5-1 over VSK Aarhus. Fortuna Hjørring ville have mere end ét point, som de måtte nøjes med i sidste weekend. De vandt med tenniscifrene 6-0 over BSF og holder trit med Brøndby i toppen. FC Thy-ThistedQ tog lørdag imod KoldingQ, og de måtte se koldingenserne tage de tre point med hjem.

Brøndby – VSK Aarhus (5-1)
Der var lagt op til en spændende kamp, da Brøndby og VSK Aarhus lørdag tørnede sammen i Slutspillet. Århusianerne lå inden lørdagens kamp på tredjepladsen, og med interessante spillere havde de en masse at byde på. Det samme havde Brøndby-mandskabet, hvilket de også beviste i lørdagens kamp.

Det gjorde de allerede efter fire minutter, hvor Nicoline Sørensen sendte bolden i mål bag den århusianske keeper, Katrine Jacobsen. 20 minutter senere var Brøndby igen på bolden, hvilket førte til et mål af Julie Petersson. Efter 39 minutter fik Nicoline Sørensen en bold i dybden. Alene med BSF-keeperen afdriblede Nicoline Sørensen hende og sparkede bolden mod mål, som ramte en VSK Aarhus-spiller og røg i mål. Det førte til en pausestilling på 3-0 til Brøndby.

Derefter fulgte stilstand på måltavlen. Der skulle spilles 80 minutter, før der igen var gang i målnettet. Det sørgede Mille Gejl Jensen for. Ligaens topscorer Nanna Christiansen ville også være med. Det skete 89 minutter inde i kampen, hvor hun scorede til 5-0. VSK Aarhus fik dog reduceret i sidste øjeblik, da Stine Bloch scorede til kampens resultat 5-1.

Brøndby befinder sig fortsat på ligaens førsteplads, mens VSK Aarhus beholder tredjepladsen.

FC Thy-ThistedQ – KoldingQ (0-1)
KoldingQ tog i Slutspillets første runde point mod ét af topholdene, Fortuna Hjørring. Der var derfor selvtillid at tage med, da holdet drog til Thy lørdag. FC Thy-ThistedQ havde dog også noget at byde på, selvom de weekenden forinden havde tabt 3-1 til Brøndby. De kom nemlig frem til flere chancer og viste gode takter mod Brøndby, og det var derfor spændende, om de kunne føre det med videre i anden runde i Slutspillet.

FC Thy-ThistedQ kom frem til et par chancer i lørdagens kamp, men KoldingQ havde alligevel det meste af spillet og kom frem til flere store chancer. 51 minutter inde i kampen blev der efter noget klumpspil i thyboernes målfelt spillet en bold ud til en KoldingQ-spiller, der sendte bolden mod mål. Bolden blev dog i første omgang reddet af Maja Østergaard, men fulgt op af Molli Plasmann, der sendte bolden i mål til 1-0.

Efter målet kom begge hold frem til chancer. Blandt andet kom FC Thy-ThistedQ frem til en stor chance efter 70 minutter, hvor hjemmeholdet spillede bolden rundt i modstanderens felt, hvorefter bolden dog blev sparket forbi målet. Det blev ikke til flere mål for nogen holdene, og kampen endte derfor 1-0 til KoldingQ.

FC Thy-ThistedQ befinder sig fortsat i bunden på en sjetteplads, hvorimod KoldingQ med sejren rykker længere frem i tabellen og overtager fjeredepladsen.

Fortuna Hjørring – BSF (6-0)
De to tophold, Fortuna Hjørring og Brøndby, viste tænder i weekendens kampe. Med fem scoringer fra Brøndby og seks fra Fortuna Hjørring blev det understreget, hvorfor de fortsat er i toppen i ligaen. Der var ellers lagt op til et interessant opgør, da BSF tidligere har vist gode takter, og holdet har flere spændende spillere som for eksempel Amalie Thestrup, der scorede 11 mål inden vinterpausen.

Der var dog ikke meget at komme efter for BSF. Fortuna Hjørring viste et stort overskud på banen, hvilket allerede efter syv minutter førte til det første mål, som blev scoret af Caroline Hansen. Frederikke Thøgersen fik blot ét minut senere udvidet føringen til 2-0.

Efter at have spillet uafgjort mod KoldingQ i forrige weekend, var det tiltrængt for Fortuna-mandskabet at få tre point på kontoen, så Brøndby ikke trækker fra i toppen. Denne vilje til at få alle tre point viste hjemmebaneholdet igen efter 36 minutter, hvor Sara Andersen scorede til 3-0. Herefter skulle der ikke gå lang tid før, at bolden igen blev sendt i udeholdets mål. Det blev nemlig til en scoring to minutter senere af Sara Holmgaard.

I anden halvleg fik BSF mere fat i bolden, hvilket også gjorde, at Fortuna Hjørring ikke kom frem til helt så meget. Alligevel fik Emma Snerle sendt bolden i BSF’s mål efter 56 minutter. Herefter skulle der gå lidt tid før, at nogen af holdene kom frem til de store chancer. Det lykkedes dog Sanni Franssi efter et godt indlæg fra Lisa Dissing at score i sidste øjeblik på en flugter, hvilket førte til kampens resultat 6-0.

Fortuna Hjørring ligger efter kampen på andepladsen, mens BSF rykker ned på femtepladsen.