Sofie Bredgaard: “Vi tror på EM-billetten”

0
1747
Foto: DBU

Den danske U17-pigelandshold vandt i dag 2-0 over Island ved Elite Round. Dermed er der stadig liv i drømmen om en EM-billet. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med landsholdspilleren Sofie Bredgaard, som er fyldt med optimisme frem mod den afgørende kamp imod Italien.

Af Signe Holt Andersen

U17-pigelandsholdet er lige nu i Italien, hvor de deltager i Elite Round. I dag tog pigerne endnu et skridt mod EM-billetten, da de slog Island 2-0. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med en af holdets spillere, Sofie Bredgaard, som beskriver dagens kamp som “rodet”.

“Kampen i dag var en del rodet grundet de forhold, som vi spillede under. Banen gjorde, at det nærmest var umuligt at spille kønt fodbold. Trods det, så synes jeg dog, at vi spiller en rigtig fin kamp. Sejren var fortjent, da Island ikke havde meget at byde på udover få chancer på omstillinger. Vi er dominerende igennem hele kampen,” fortæller Sofie Bruun Bredgaard.

God forberedelse har båret frugt

Sofie spiller til dagligt i B93, hvor hun scorer masser af mål. I dag fik hun ca. 30 minutter på banen. Frem mod Elite Round har u17-landsholdet brugt meget tid på at træne forskellige formationer, som kan bruges under kampene. Den gode forberedelse har virkelig båret frugt, hvis man spørger Sofie Bredgaard.

“Vi har op mod Elite Round arbejdet en del med opbygningspillet, presspillet og forskellige formationer, som vi kan rotere imellem. Derudover, så har vi arbejdet med de interne relationer – dette er virkelig noget, som vi kan drage nytte af,” lyder det fra Sofie.

Optimistisk stemning i truppen

Den sidste og afgørende kamp ved Elite Round spilles på onsdag, hvor Danmark møder værtsnationen, Italien. Selvom pigerne ikke fik den bedste start på turneringen, da de spillede 1-1 mod Slovenien, så har dagens sejr mod Island sparket lidt optimisme ind i truppen.

“Vi forventer en spændende og tæt kamp mod Italien, da de også gerne vil spille fodbold. Stemningen i truppen er god og alle tror og håber på, at vi kan få en billet til EM,” afslutter Sofie Bredgaard.