Christina Jensen er ny U18 DM-træner i B.93

0
2798
Christina Jensen har skiftet Brøndby-jakken ud med en jakke for B.93, hvor hun nu er U18 DM-træner. Foto: Steen Trolle

Mangeårig Brøndby-træner skal fremover stå i spidsen for U18 DM-holdet i den ambitiøse københavnerklub. ”Opgaven er klart defineret: Vi skal skabe talenter til 3F-holdet,” siger hun til FODBOLD FOR PIGER

Af Steen Trolle

B.93 har hyret en af U18 DM-ligaens mest erfarne trænere til at stå for sit U18 DM-hold. Det er Christina Jensen, mangeårig U15- og U17/U18-træner i Brøndby, der forleden med kort varsel tiltrådte som ny U18 DM-cheftræner i Østerbro-klubben.

Christina Jensen, bedst kendt som ”Stina”, blev i oktober hentet til B.93 som assistenttræner for 3F-holdet, da U18 DM-træner Anders Wang blev udnævnt til cheftræner for 3F-holdet. Men da klubben forleden besluttede at skifte ud på U18-trænerposten, var det oplagt at pege på Christina Jensen.

”Jeg havde fornøjelsen af stå for U18-holdet i en træningskamp mod 3F-holdet. Det var en god oplevelse for alle parter, tror jeg, og ja, så gik det altså pludselig stærkt, da klubben besluttede at skifte ud på trænersiden,” fortæller Christina Jensen, da FODBOLD FOR PIGER møder hende blandt tilskuerne til søndagens U18 DM-kamp mellem BSF og Varde.

”Vi skal jo snart møde begge hold, så jeg skal lige ud se dem,” forklarer hun.

Skal udvikle talenter

Christina Jensen får en opgave i B.93, der minder meget om hendes mangeårige opgave i Brøndby:

”Opgaven er helt klart defineret: Vi skal skabe nogle talenter til vores 3F-hold. Så det er en spændende opgave. Det er jo et ungt, men meget dygtigt hold,” siger hun.

Hun ser store muligheder i U18 DM-holdet, som lige nu ligger på 8. pladsen. Holdet er ungt, så mange af spillerne vil være en del af holdet lang tid endnu:

”Det vigtigste er at skabe et godt udviklingsmiljø og skabe spillere til det højeste niveau. Og med det hold vi har nu, så har vi god tid, så det ser absolut spændende ud,” siger Christina Jensen.

Hvor langt kan I nå i rækken?

”Nu har jeg jo været væk fra ligaen et stykke tid, så jeg skal lige ud og se, hvor gode de andre hold er og hvor dygtigt de har udviklet sig, men jeg ser gode muligheder. Men vi kommer både til at vinde og tabe kampe”.

Skal der laves noget om?

”Det hele er jo lidt nyt, så vi skal have defineret en rød tråd. Men i og med at jeg har været med ind over 3F-holdet og Anders kommer fra U18-holdet (seniorholdets træner Anders Wang, red.), så har vi gode muligheder for sammen at kigge på, hvad der med fordel kan ændres”.

”Det vigtigste er at skabe et godt udviklingsmiljø og skabe spillere til det højeste niveau”

Christina Jensen, U18 DM-træner, B.93

Et stort skifte

Christina Jensen er 42 år og har været træner i Brøndby i 25 år. Hun erkender, at det er noget af et kulturskifte at komme til en ny klub efter så mange år i gult og blåt.

”Det er da anderledes, det her. Når man har været 25 år i den samme klub, er der jo en masse rygrad og faste vaner, man læner sig op ad. Men hvis jeg skal udvikle mig som træner og menneske, så er der større muligheder i et nyt miljø, hvor man selv skal være med til at skabe tingene. Så jeg synes det her er et rigtig spændende projekt. Brøndby vil jo nok et eller andet sted altid være min klub, men når bolden ruller og dommeren fløjter, er det det her, jeg kæmper for,” fastslår Christina Jensen.

Den nye U18 DM-træner skal i sin første kamp møde Varde, som med 15 point er á point med B.93. Kampen spilles lørdag den 9. marts kl. 13.30 på Sydbank Stadion.