Dalum/Næsby har nu fire hold i Liga 1

0
2485
U16 Liga1-holdet i det nye klubsamarbejde.

Nyt klubsamarbejde på Fyn vokser og har nu Liga1-hold i både U15, U16 og 18. Desuden har Dalum et hastigt voksende U13-hold, som både rummer elite- og helt nye spillere

De to odenseanske fodboldklubber Dalum IF og Næsby Boldklub har store ambitioner med et nyt fælles, pigefodboldsamarbejde, som blev indledt sidste sommer. Målet er at kunne tilbyde både elite og breddefodbold, og nu er samarbejdet blevet udvidet med et U15 Liga 1-hold. Dermed stiller Dalum/Næsby’s pigefælleskab fra dette forår med Liga1 hold i både U18, U16 og U15, og derudover har Dalum Ifs U13-piger siden efterårsturneringen også spillet i Liga1.

Stephanie Rosenbæk og Mike Gornitzka, der er U15-trænere, siger:

”Vi kunne se, at vi havde en del dygtige piger i årgang 2004 0g 2005 i både Dalum IF og Næsby Boldklub. Ved at sætte disse piger sammen, er det muligt for os at opbygge et hold, som vi mener kan begå sig i Liga1. Vi kan også mærke på pigerne, at de glæder sig til, at blive afprøvet højeste U15-niveau”

Kent Sørensen træner for Dalum If’s U13 glæder sig også:

”Efter at have et sejt efterår hvor pigerne kæmpede alt, hvad de havde lært og dermed kunne blive i U13 Liga 1, skal de nu på dybt vand og prøve kræfter med 11-mands. Det bliver rigtig spændende for både os trænere og i særdeleshed for pigerne. Vi har en stor årgang med 36 piger, og der er et rigtig godt sammenhold og en god stemning, så at pigerne nu også kan prøve kræfter med den store bane er bare prikken over i’et”. 

Plads til alle

Filosofien i det nye klubsamarbejde er, at der skal være plads til alle og at bredde og elite skal gå hånd-i-hånd. Den filosofi passer godt på U13-holdet, som indenfor det seneste hår har oplevet en tilgang af piger, der ikke før har spillet fodbold. Derfore har klubberne sat ekstra kræfter ind på at få disse piger godt i gang, herunder en lille ekstra turnering for disse piger sammen med naboklubberne BBB og Højby S&G Fodbold.

”Det de har opnået på denne U13-årgang er et mønstereksempel, som vi ønsker implementeret på alle vores børne- og ungdomshold. Det er præcis den vej vi skal gå, for at  kunne bidrage til såvel DBU’s og vores egne mål om, at få flere piger til at spille fodbold,” siger de to ansvarlige for Dalum/Næsby samarbejdet, Trine Roesdahl og Mikkel Bo Mikkelsen fra hhv. Dalum IF og Næsby Boldklub.