Fortuna Hjørring sigter efter ”the Double”

0
1288
Fodboldfoto: Jess Madsen

Fortuna Hjørring brugte efteråret på at bygge et stærkt fundament op, som de nu er klar til at bygge videre på, når Slutspillet begynder. Med et stærkt hold, hvor konkurrencen blandt spillerne på holdet er stor og træningen intens, går Hjørring-holdet efter at vinde ”the Double”.

Af Camilla Bergholm 

Regnen siler disse dage ned over Danmark, og et kig op mod skyerne afslører en himmel, der ikke indbyder til den mest forårsagtige weekend. Men der er alligevel et lyspunkt i regnen og de grå dage, for på lørdag fløjtes den første kamp i Slutspillet i gang. 

På lørdag møder Fortuna Hjørring hjemmeholdet KoldingQ, hvor de med en andenplads i bagagen fra efterårssæsonen har et forspring, når de skal kæmpe for at nå førstepladsen. Netop førstepladsen er, hvad Hjørring-truppen stiler efter, forklarer cheftræner Carrie Kveton. Men det er ikke nok for holdet. Målet er at vinde ”the Double” – vinde pokalfinalen og mesterskabstitlen i Slutspillet. Det vil de gøre med en trup, hvor der er stærke spillere på alle positioner, hvilket skaber et intenst træningsmiljø.

”Vi har en fantastisk trup. Så hver uge er der kamp om en plads i startopstillingen, hvilket gør vores træningsmiljø konkurrencepræget og intenst. De presser hinanden, så vi bliver bedre hver uge både individuelt og som hold,” siger Carrie Kveton.

“Vi har også en fantastisk holdånd, så ligegyldigt hvilken rolle hver spiller skal spille i weekenden, udfylder de rollen 100 procent og bakker hinanden op, fordi de arbejder frem mod et fælles mål”

Carrie Kveton, cheftræner Fortuna Hjørring

Brøndby ligger fra Slutspillets start på førstepladsen, hvilket er en plads, Fortuna Hjørring har planer om at overtage. Det skal en stærk holdmentalitet være med til at sikre, hvortil Carrie Kveton fortsætter:

”Vi har også en fantastisk holdånd, så ligegyldigt hvilken rolle hver spiller skal spille i weekenden, udfylder de rollen 100 procent og bakker hinanden op, fordi de arbejder frem mod et fælles mål.”

Bygger videre på efterårets fundament
Før Champions League-kampene solgte Fortuna Hjørring Signe Bruun til PSG. Det betød, at holdet skulle finde en erstatning for hende. De var derfor, ifølge Carrie Kveton, nødt til at lave lidt om på tingene.

”Vi var nødt til at ændre nogle ting i forhold til det, vi mistede, og det vi vandt, og det har vi haft efterårssæsonen til at lære og til at implementere. Vi har også brugt denne vinterpause på at lave nogle ændringer, så vi ser frem til at bygge videre på det fundament, som blev bygget i efteråret, så vi kan blive endnu stærkere til foråret som hold,” siger cheftræneren. 

Udover at bruge vinterpausen på at blive stærkere som hold, har de også spillet træningskampe mod LSK og forskellige drengehold. De er også blevet forstærket på spillerfronten, hvor de har hentet Sofie Lundgaard fra AaB og Laila Himle fra Sandviken IL, som begge har meget at tilbyde holdet. 

”Sofie Lundgaard har med det samme haft en stor indflydelse, når hun er kommet ind fra bænken i begge cup-kampe, og hun har allerede scoret et mål. Hun er et offensivt våben, som man vil komme til at se mere til dette forår. Laila Himle er hurtigt blevet en integreret del af holdet og har haft stor indflydelse med hendes dygtighed, erfaring og lederskab,” siger træneren om de to nye spillere på holdet.

De har også fået Laura Frank tilbage fra en skade. Carrie Kveton karakteriserer hende som en spiller, der tilføjer erfaring og rutine til bagkæden, og så kan hun noget helt særligt med bolden, når holdet bygger op.  

“Vi fokuserer på os selv i forberedelserne til hver kamp, men der findes ikke lette kampe”

Carrie Kveton, cheftræner Fortuna Hjørring

Cheftræneren ser normalt en svaghed ved at skulle implementere nye spillere på holdet. En svaghed hun dog ikke har oplevet med de nytilkomne spillere.

”Det kan være svært at integrere nye spillere ind i nogle systemer så hurtigt, når sæsonen også starter tidligere i år, men indtil videre har vi ikke haft problemer med dette,” siger hun.

Det bliver hårde kampe
Fortuna Hjørring går altså ind til Slutspillet med en masse erfaring fra efteråret og nye spillere. Derudover skal de kæmpe for at forsvare mesterskabstitlen, som de vandt i sidste sæson. Der er dog allerede nu flere hold, der står klar til at drille både Fortuna Hjørring og Brøndby, men i stedet for at fokusere på de andre hold, der vil stjæle point, fokuserer Carrie Kveton på dem selv.

”Vi fokuserer på os selv i forberedelserne til hver kamp, men der findes ikke lette kampe. Holdene i ligaen er her for at kæmpe, og deres ambitioner er at stjæle point og vinde medaljer. Men vi fokuserer kun på weekendens kamp og optimerer vores præstation til den kamp,” siger hun.

“Jeg forventer svære kampe, fordi det er nu, det virkelig gælder. Alle har ambitioner om at få medaljer, så jeg forventer, at kampene bliver intense, og at der bliver gået til den”

Carrie Kveton, cheftræner Fortuna Hjørring

Hjørring-træneren forventer, at foråret kommer til at byde på gode kampe mod de andre hold i ligaen, der også er klar til at kæmpe for en god placering.

”Jeg forventer svære kampe, fordi det er nu, det virkelig gælder. Alle har ambitioner om at få medaljer, så jeg forventer, at kampene bliver intense, og at der bliver gået til den,” slutter cheftræneren.

Tilgang: Sofie Lundgaard, Laila Himle og  Laura Frank (tilbage fra skade)