Brøndby vil holde den gode rytme fra efteråret

0
1352
En kamp mellem Brøndby og Fortuna Hjørring. Foto: Steen Trolle

Med solide præstationer i efterårssæsonen går Brøndby ind til Slutspillet med en førsteplads og planer om at holde fast i de gode takter. Selvom holdet, ifølge cheftræner Per Nielsen, ikke har haft den optimale opstartsperiode, har han stadig store forventninger til, at vestegns-holdet kan præstere, men også en forventning om opsigtsvækkende præstationer fra de andre hold i ligaen.

Af Camilla Bergholm

Holdet leverer spiller efter spiller til A-landsholdet og U-landsholdene. Ud af 14 kampe vandt holdet 13 kampe i 3F Ligaen, hvortil de endte med 40 point inden vinterpausen. Og så har de kæmpet sig til en finaleplads i Sydbank Kvindepokalen. Fakta peger altså på, at det ser lovende ud for Brøndby i Slutspillet.

I dag bliver Brøndbys første kamp i Slutspillet fløjtet i gang, hvor de møder FC Thy-ThistedQ. Og allerede fra start vil holdet, ifølge cheftræner Per Nielsen, holde fast i det gode niveau, holdet viste inden vinterpausen. 

”Vi skal finde den her gode rytme, som vi havde i efteråret. Finder vi den rytme, hvor vi spiller hurtigt, er dygtige på bolden og er aggressive i vores spillestil, så tror jeg, at de andre hold får det svært mod os,” siger Per Nielsen.

Det er ikke kun Brøndby-holdet, cheftræneren har høje forventninger til. Også de andre hold i ligaen har noget at byde på, som Per Nielsen ser frem til opleve i forårets kampe.

”Jeg forventer, at det bliver nogle sjove og spændende kampe. Jeg synes, at der er mange hold, der har rykket sig og godt kan gøre det svært for os og andre hold. Så jeg tror, at det bliver et tæt Slutspil,” siger træneren.

”Vi har jo heldigvis en masse spillere med på diverse landshold, og det betyder så også, at vi havde en periode på 14 dage, hvor vi kun var fire spillere til træning”

Per Nielsen, cheftræner Brøndby

Selvom Per Nielsen ser frem til at opleve de andre hold i ligaen, er han dog lidt mere tilbageholden i forhold til de andre holds udtalelser om at drille og forsøge at stjæle point fra de to tophold. 

”Jeg håber, at de tager det seriøst, når de siger det. Det synes jeg, at jeg har hørt hvert år, og så kan de ikke ret meget alligevel. Så det håber jeg da, for det er noget af det, vi savner lidt herhjemme, at der er nogle flere hold, der udfordrer. Men jeg ser da et hold som VSK, som er enormt spændende, og de har nogle super interessante spillere,” siger cheftræneren.

Per Nielsen, cheftræner, Brøndby IF Women. Foto: Brøndby IF

Kort opstart, men stor selvtillid
Per Nielsen har tidligere været ude og kritisere det pressede program, spillerne oplever, inden Slutspillet fløjtes i gang. Det skyldes især, at en stor del af holdets spillere har været udtaget til diverse landshold i opstartsperioden, og derudover har Brøndby spillet flere betydningsfulde kampe i pokalturneringen. Cheftræneren er stolt over, at så mange af hans spillere bliver udtaget til de forskellige landshold, men samtidig har det været en svær opstart.

”Vi har jo heldigvis en masse spillere med på diverse landshold, og det betyder så også, at vi havde en periode på 14 dage, hvor vi kun var fire spillere til træning. Så det er begrænset, hvad vi har kunne bruge opstartsperioden til rent praktisk,” siger Per Nielsen. 

Holdet har dog også haft tid til at lave nogle ting sammen inden Slutspillet.

”Vi har også haft en god tur til Tyrkiet, hvor vi så til gengæld har arbejdet hårdt på en masse ting – både det taktiske, men også det sociale,” fortsætter han.

Det er Brøndby-spillerene Emilie Henriksen, Katrine Abel, Julie Petersson, Nicoline Sørensen og Mille Gejl, vi så på banen for A-landsholdet til Algarve Cup i februar. Og selvom de har været væk fra træningen i Brøndby, har de en masse at byde ind med, når de kommer hjem fra sådan en tur.

”De kommer tilbage og er i et godt gear. Det har vi allerede kunne se i de her pokalkampe, vi har spillet. Og det er positivt og giver noget til hele truppen. Vi har både haft spillere med på A-landsholdet, men vi har også haft nogle spillere med på U19-landsholdet og andre udenlandske landshold, og de kommer også tilbage og har fået en masse spilletid. De spiller på et højt niveau og bliver matchet på et højt niveau, og det er vigtigt for vores arbejde herhjemme i klubben,” siger Per Nielsen.

”Vi tager en masse selvtillid med fra efteråret, hvor vi havde meget fart i benene. Og så er det et bevis på, at med den trup vi har nu, så kan vi spille noget rigtigt god fodbold”

Per Nielsen, cheftræner Brøndby

Holdet har også spillet flere træningskampe som optakt til Slutspillet. Blandt andet har de spillet mod LB07, og de har været på træningslejr i Tyrkiet, hvor de mødte to gode modstandere. På træningslejren var den nytilkomne, Mira Pastoft, også på banen. En spiller Per Nielsen ser et stort potentiale i. 

3F-ligaens topscorer Nanna Christiansen jagter en bold i efterårets Champions League-kamp mod LSK Kvinner. Foto: Steen Trolle

”Hun er en talentfuld målmand, der i første omgang skal udvikle sig til hver eneste træning og suge en masse til sig. Og så har hun allerede nu vist, at hun er en målmand, jeg også godt kan stole på, hvis hun skal ind og spille. Så hende forventer vi os meget af,” siger han.

De indbyrdes opgør mellem topholdene bliver afgørende
Det var et stærkt Brøndby-hold, der i efterårssæsonen tydeligt viste, at der er en grund til, at de befinder sig på ligaens førsteplads. Kun én kamp endte uafgjort, mens resten af holdets kampe førte til sejre til Brøndby-mandskabet. Det betyder også, at der følger en god portion selvtillid med, når Slutspillet begynder.

”Vi tager en masse selvtillid med fra efteråret, hvor vi havde meget fart i benene. Og så er det et bevis på, at med den trup vi har nu, så kan vi spille noget rigtigt god fodbold,” siger Per Nielsen.

“Det bliver de her indbyrdes opgør, der er afgørende”

Per Nielsen, cheftræner Brøndby

Der har ikke været mange svagheder at spore hos Brøndby, men alligevel sætter cheftræneren et par ord på de ting, de skal holde øje med. 

”Hvis vi ikke er dygtige på bolden, og vi ikke er dygtige i vores pres, så kan vi godt blive udfordret i hver eneste kamp. Så det gælder for os om at være klar i alle vores kampe.”

Fortunas Sanni Fransi forsøger at rykke sig fri af Brøndbys Sofie Svava. Foto: Steen Trolle

Fortuna Hjørring befinder sig lige under dem på en andenplads, og det er netop dem, Brøndby i mange år har kæmpet med om at vinde mesterskabstitlen. Begge hold har i den seneste tid fået udtaget flere spillere til diverse landshold, flere spillere fra begge hold er blevet nomineret til priser ved Dansk Fodbold Award, og så skal mandskaberne mødes i pokalfinalen. Der er derfor lagt op til et tæt opgør mellem de to store klubber i Slutspillet. Her ser Per Nielsen de opgør, hvor de to hold møder hinanden, som udslagsgivende for, hvem der løber med titlen i år.

”Det bliver de her indbyrdes opgør, der er afgørende. Jeg synes, at vi var klart foran Fortuna i efteråret. De har hentet lidt ind nu her og ser gode ud, og vi har beholdt vores trup og stoler rigtig meget på de spillere, vi har herude. Så det bliver formen på dagen, der afgør de her kampe. Jeg tror rigtig meget på os selv i hvert fald,” slutter Per Nielsen.

Tilgang: Mira Pastoft