KoldingQ vil kæmpe om pointene mod Brøndby – men de får nok at se til

0
1267
KoldingQ-holdet sidste år.

KodingQ har allerede taget point fra den ene af titelduellanterne. Om det også kan lade sig gøre på lørdag mod et stærkt spillende Brøndby-mandskab, der har vundet deres første to kampe i Slutspillet, bliver derfor spændende at følge. Cheftræneren for KoldingQ er dog sikker på, at holdet får rigeligt at se til, men de har ikke planer om at lægge sig ned.

Af Camilla Bergholm

De to mandskaber med henholdsvis blå og gule trøjer kender efterhånden hinanden godt. På lørdag støder de igen sammen, når KoldingQ byder Brøndby-holdet op til dans. Det er lidt mere end en måned siden, at de to hold mødtes i pokalsemifinalen. Her vandt Brøndby 4-0 over koldingenserne i første opgør og 3-1 i andet. 

Siden da har begge hold spillet to kampe i Slutspillet, hvilket er blevet til to sejre for Brøndby. KoldingQ kæmpede sig til ét point mod Fortuna Hjørring, og i forrige weekend vandt de over FC Thy-ThistedQ. Begge hold har derfor haft en god start på Slutspillet. Brøndby sidder dog solidt plantet på førstepladsen og med stærke spillere, bliver det interessant, om KoldingQ kan drille dem i lørdagens kamp. 

Cheftræner for KoldingQ, Peter Pedersen, er sikker på, at det ikke bliver en let opgave, holdet står overfor. Alligevel er der store forventninger til kampen at spore hos den jyske træner. 

”Vi får meget at se til, fordi vi skal møde et rigtigt godt hold. Det bliver en svær, men spændende kamp,” siger Peter Pedersen. 

“Vi lægger os ikke bare fladt ned og venter på dem. Vi vil gøre alt det, vi kan for at få ét eller tre point”

Peter Pedersen, cheftræner KoldingQ

Molli Plasmann, som scorede forrige weekend mod FC Thy-ThistedQ, var også med på banen mod Brøndby i pokalkampene. Hun kender derfor til Brøndbys spillestil, og den skal man tage seriøst, ellers slår vestegns-holdet til.

”Når man møder Brøndby, skal man være på. Man får lov til at måle sig med de bedste, men hvis man laver den mindste fejl, så straffer de det. Vi skal derfor være klar fra start af,” siger Molli Plasmann med ærefrygt i stemmen. 

Lægger sig ikke fladt ned
Selvom Brøndby er et svært hold at møde, så vil Peter Pedersen og holdet ikke give op på forhånd. De er klar til at tage kampen op, selvom det bliver hårdt.

”Vi lægger os ikke bare fladt ned og venter på dem. Vi vil gøre alt det, vi kan for at få ét eller tre point,” siger han.

Det bliver ikke nemt at få point mod Brøndby. Det mærkes tydeligt hos cheftræneren. Men han er dog optimistisk, og han er også sikker på, at de har en chance, hvis holdet rammer en god dag. Det kræver dog til gengæld også, at Brøndby-mandskabet ikke finder hinanden.

”Vi har en chance, hvis vi har en rigtig god dag, og de har en dårlig dag, så kan vi godt drille dem,” forklarer Peter Pedersen. 

Men det forudsætter, at koldingenserne er parate, for de ved, at modstanderne vil komme ud over stepperne for at vinde de tre point med hjem.

”Jeg forventer, at de kommer med fuldt brag. De vil have pointene. De spiller deres spil, som de er så gode til, og laver deres kombinationer, som de gør godt,” siger Molli Plasmann om lørdagens modstander. 

Molli S. Plasmann fra KoldingQ.

God start på Slutspillet giver selvtillid
KoldingQ har dog haft en god start på Slutspillet. Med uafgjort mod Fortuna Hjørring i en tæt kamp, som var hård for spillerne, var det ét vigtigt point, der blev hentet til kontoen. Sidste weekends sejr gør også en forskel for KoldingQ, der får skrabet sig en masse selvtillid sammen.

”Det betyder alt at få sådan et start. Mentalt så er man virkelig meget oppe. Det er vigtigt for os, og det kan også mærkes på træningsbanen. Alle point er vigtige, og det kæmper vi for. Og så giver det en masse selvtillid til holdet,” fortæller Molli Plasmann.

“Vi har gjort os nogle erfaringer fra pokalkampene, som vi kan tage med os. Og så skal vi ramme dagen. Det vil vi gøre alt for, at det sker. Så vi skal bare være klar”

Molli Plasmann, spiller KoldingQ

Netop Fortuna-kampen var en vigtig kamp at få point med fra. Fortuna Hjørring ligger på andenpladsen og har planer om at slå Brøndby af tronen som nummer ét. Derfor gav det Kolding-holdet en masse at drille nordjyderne.

”Ved Fortuna-kampen kan vi tage det med, at kampen kommer til at minde meget om Brøndby. Vi vil blive presset, og modstanderen har bolden lidt mere, end vi har, hvor vi så har en masse tålmodighed og slår til på den chance, vi får i kampen,” siger cheftræneren. 

Selvom KoldingQ har fået en masse selvtillid efter en god start på Slutspillet, er det stadig vigtigt, at de holder fokus. Det handler nemlig om at være klar fra start, når kampen bliver fløjtet i gang på lørdag.

”Vi har gjort os nogle erfaringer fra pokalkampene, som vi kan tage med os. Og så skal vi ramme dagen. Det vil vi gøre alt for, at det sker. Så vi skal bare være klar,” slutter Molli Plasmann.

Kampen fløjtes i gang lørdag klokken 13 i Kolding.