U19-landstræner før Elite Round: Vi kan give Norge en overraskelse

0
2320
U19-landsholdet spillede tre uafgjorte kampe ved La Manga i Spanien tidligre på året: 1-1 mod Italien, 0-0 mod Tyskland og 2-2 mod Island. Foto: DBU

U19-landsholdet skal i næste uge slås for EM-kvalifikation ved Elite Round i Norge. U19-landstræner Søren Randa-Boldt udpeger Norge som favorit, men tror at Danmark har redskaberne til at overraske Norge

Af Steen Trolle

Norge er favorit, men Danmark har gode muligheder for at overraske, når U19-landsholdet i næste uge spiller Elite Round i Norge om en plads ved sommerens EM-slutrunde i Skotland.

Danmark skal møde Ukraine, Nordirland og Norge, og mens de første er hold, som Danmark bør kunne besejre, så tøver U19-landstræner Søren Randa-Boldt ikke med at udpege Norge som puljens på papiret bedste hold.

”Norge har et suverænt godt U19-landshold, som jeg vil vurdere til top fire i Europa. Vi mødte dem til U17 Elite Round for to år siden, hvor vi tabte 6-1 og var bagud 6-0 ved pausen. Norge har tre gange så mange spillere som Danmark, og nogle virkelig gode træningsmiljøer, så vi skal virkelig spille op til vores bedste, hvis vi skal videre,” siger Søren Randa-Boldt.

Kompakte hold skal åbnes op

De to første kampe mod Ukraine og Nordirland bliver dog heller ikke nemme opgaver, understreger landstræneren:

”Det er hold, som vi skal kunne slå. Vi er bedre end dem, men de kan være meget svære at spille imod, fordi de bare skal overleve. Det er defensive kompakte hold, som vi skal evne at åbne op, men vi har heldigvis også dygtige spillere. Og vi bør også være i bedre form end dem med mange spillere, som spiller 3F,” siger Søren Randa-Boldt.

U19 i aktion ved La Manga. Foto: DBU

Kan overraske Norge

Han tror også, at Danmark kan overraske Norge. Det norske hold så Danmark spille ved U19-turneringen La Manga i Spanien tidligere på året, hvor Danmark spillede tre uafgjorte kampe mod Italien, Tyskland og Island. Men det var uden stamspillerne Sofie Svava, Emma Snerle og Olivia Møller, spillere som også har været ind over A-landsholdet.

”Det er spillere, som kan gøre en forskel, så hvis vi kan få det til at svinge, kan Norge godt få sig en overraskelse. For det var et andet hold, de så i Spanien,” siger Søren Randa-Boldt.

“Hvis vi kan få det til at svinge, kan Norge godt få sig en overraskelse”

Søren Randa-Boldt, U19-landstræner

Skal spille på kunstgræs

Spillerne skal møde ind søndag i Ballerup, hvor holdet har to træningssessioner, inden de mandag rejser til Norge, hvor Elite Round spilles i Hønefoss ved Oslo. I Ballerup skal der trænes på kunstgræs i Topdanmark Hallen, for kampene i Norge skal spilles på kunstgræs.

”Det er fint nok, at vi skal spille på kunst på nuværende tidspunkt. Der er mange af vores spillere, som endnu ikke spiller på græs, så hellere kunst end en dårlig græsbane,” siger Søren Randa-Boldt, der har friske erfaringer med dårlige græsbaner: Han har netop har været med U17-landsholdet i Italien, hvor holdet spillede de to første kampe på elendige, knoldede græsbaner.

Hvordan vil du beskrive det hold, der rejser til Norge?

”Det er et hold, der er gode til at sætte spillet op nede bagfra, og så vi nogle individuelt dygtige spillere, som kan gøre en forskel. Vi har bl.a. to meget gennembrudsstærke spillere i Sofie Svava og Janni Thomsen, vi har Emma Snerle, der kunne have været med A-landsholdet til Frankrig, men som vi har taget med, fordi vi prioriterer EM-kvalifikation meget højt, og så har Dajan Hashemi, som er udlandsprofessionel, hvilket er sjældent set på U19,” siger Søren Randa-Boldt.

En start-11er ved La Manga tidligere på året. Foto: DBU

Slutrunder er vigtige for spillernes udvikling

Han forudser at det bliver hårdt, spændende og sjovt – og håber selvfølgelig på kvalifikation til EM-slutrunden, der skal spilles i 16.-28. juli i Skotland.

”Slutrunder giver simpelthen så meget til spillerne. De er vigtige for deres udvikling, for ud over at møde de bedste hold, så får spillerne også tre-fire måneder, hvor de kan arbejde stenhårdt og fokuseret frem mod slutrunden. Så jeg vil sige, at det svært at komme på A-landsholdet, uden at have været til en slutrunde,” siger Søren Randa-Boldt.

SÅDAN SPILLER DANMARK VED U19 ELITE ROUND:

Onsdag den 3. april kl. 13: Danmark-Ukraine
Lørdag den 6. april kl. 13: Danmark- Nordirland
Tirsdag den 9. april kl. 17: Norge-Danmark

TRUPPEN TIL ELITE ROUND:

Lene Christensen, KoldingQ
Sandra Bjørn Jakobsen, Fortuna Hjørring
Amalie Littau, Brøndby IF
Caroline Pleidrup, Brøndby IF
Ea Maiken Rasmussen, KoldingQ
Emma Skou Færge, KoldingQ
Pernille Pedersen, KoldingQ
Janni Thomsen, VSK Aarhus
Josefine Hasbo, Brøndby IF
Kamilla Karlsen, Brøndby IF
Laura Lillholm Petersen, Odense Q
Maria Herdel Pedersen, Lyseng
Olivia Møller Holdt, VSK Aarhus
Sarah Sundahl, Odense Q
Cecilie Winther Johansen, VSK Aarhus
Dajan Hashemi, Linköpings FC
Emma Snerle, Fortuna Hjørring
Lise Dissing, Fortuna Hjørring
Sofie Svava, Brøndby IF
Vilja Pedersen, KoldingQ