Professionel træning på Hald Ege Efterskole

0
4485
Den tidligere superliga-træner og landsholdsspiller Erik Rasmussen i aktion som træner på Hald Ege Efterskoler.

Der er 20 piger på fodboldlinjen på Hald Ege Efterskole, og de træner på højt niveau midt i naturskønne omgivelser

Af Hald Ege Efterskole

Midt i den flotte natur, tæt ved Dollerup bakker, ligger Hald Ege Efterskole. Her løber 20 piger rundt på fodboldlinjen. Selvom antallet kun er 20, så er niveauet højt. Pigerne træner nemlig tre gange ugentligt – to timer ad gangen. Melissa Lundorf og Ellen Kulla fortæller om fodboldlinjen:

”Træningen har et højt niveau, både på grund af faciliteterne, men også strukturen i træningen. Det er meget varieret når vi træner og der er meget høj disciplin når vi spiller. Derfor bliver det en god blanding af seriøs træning, samtidig med at vi har det sjovt. Derudover træner vi ofte , og spiller kampe med drengene fra fodboldlinjen. Det giver enorm god øvelse og modstand, som udfordrer os og gør os bedre”.

Det er derfor ikke nogen overraskelse af pigerne vandt de Østjyske mesterskaber, og pigerne regner da også med at vinde DM.

Erik Rasmussen er træner på pigefodboldlinjen på Hald Ege.

Trænes af tidligere superligatræner og proff-spiller

Ikke nok med dette, så bliver de trænet af et stærkt hold af personer der har enorm erfaring indenfor sporten. Eksempelvis er den tidligere professionelle fodboldspiller og efterfølgende superligatræner, Erik Rasmussen, en del af skolens pigefodboldlinje. Om Eriks træning fortæller pigerne:

”Når Erik træner os, er det en hel del anderledes end hvad vi er vant til. Det er meget taktisk og positionsorienteret/kamporienteret. Hans erfaring indenfor fodbold giver os derfor en helt unik viden og læring, som hjælper os en hel del i kampsituationer”.

Derudover har Hald Ege Efterskole et samarbejde med Team Viborg, hvor nogle af pigerne træner med og dermed øger deres træning endnu mere. Samarbejdet gør det muligt at fokusere endnu mere på fodbold og giver de optimale forudsætninger for piger der vil noget med sin fodbold. 

“Hans erfaring indenfor fodbold giver os derfor en helt unik viden og læring, som hjælper os en hel del i kampsituationer”


Om Erik Rasmussen som træner på Hald Ege