Sejr til Brøndby i årets første kamp i Slutspillet – de andre hold delte pointene

0
1135
KoldingQ i aktion. Foto: KoldingQ's facebookside

Der blev kæmpet fra alle positioner i årets første kampe i Slutspillet. VSK Aarhus var på besøg hos BSF, og her tog århusianerne ét point med hjem. Også i kampen mellem KoldingQ og Fortuna Hjørring delte holdene pointene. Brøndby fik besøg af FC Thy-ThistedQ, hvor hjemmeholdet sejrede og hentede tre point til kontoen.

Af Camilla Bergholm

De grønne græsarealer har ikke været brugt til kampe i 3F Ligaen længe, men det blev der lavet om på lørdag. Slutspillet blev nemlig fløjtet i gang med seks spændende hold, der alle viste, at de er klar til at kæmpe for gode placeringer. I Ballerup blev det til uafgjort mellem BSF og VSK Aarhus, hvilket også blev resultatet mellem KoldingQ og Fortuna Hjørring. I Brøndby kæmpede FC Thy-ThistedQ bragt, men de måtte tage derfra med et nederlag på 3-1.

BSF – VSK Aarhus (1-1)

Slutspillet startede i dag op med et opgør mellem ligaens nummer tre og nummer fire. VSK Aarhus, som befandt sig på ligaens tredjeplads, gæstede lørdag BSF, der havde fjerdepladsen. Der skulle ikke gå lang tid, før der skete noget på måltavlen. Efter ti minutter bragte Simone Rydahl BSF foran med 1-0, en føring de beholdte i hele første halvleg. Der skulle gå 15 minutter af anden halvleg, før der skete noget fra århusianerne, men så var VSK Aarhus også klar. Her udlignede Mathilde Madsen til 1-1. Efterfølgende blev bolden spillet rundt på begge hold, men de to hold kom ikke frem til flere mål. Kampen endte derfor 1-1.

Dagens resultat gør, at holdene fastholder deres positioner i ligaen. BSF er på en fjerdeplads, mens VSK Aarhus fastholder tredjepladsen.

KoldingQ – Fortuna Hjørring (1-1)

Både KoldingQ og Fortuna Hjørring har oprustet på flere positioner i opstartsperioden. Der var derfor lagt op til et spændende opgør, hvor der var mulighed for at se nye spillere på banen. Fortuna Hjørring startede bedst ud, hvor de efter 11 minutter scorede til 1-0. Målet stod Sanni Franssi for. KoldingQ fik dog udlignet otte minutter senere på en assist af Louise Eriksen, der ramte Caroline Jensen, som sendte bolden i mål til 1-1. Herefter blev der ikke scoret flere mål fra de to hold, og kampen endte derfor 1-1.

KoldingQ er fortsat på femtepladsen, og Fortuna Hjørring er efter dagens kamp stadig på andenpladsen i Slutspillet.

Brøndby – FC Thy-ThistedQ (3-1)

Brøndby sad på det meste af spillet i kampen mod FC Thy-ThistedQ. Det førte også til en scoring allerede efter 12 minutter, hvor Louise Winter satte den ind bag Thisteds Maja Østergaard. Brøndby fortsatte efter scoringen med at have det meste af spillet. FC Thy-ThistedQ fik dog kæmpet sig til bolden midt på banen efter 20 minutter, hvorefter Malene Sørensen fik en bold i dybden, som hun sendte mod mål, men Katrine Abel fik bolden skubbet væk. Brøndby fik efterfølgende igen overtag på kampen.

Thyboerne fik dog også senere en stor chance, hvor bolden blev sendt i nettet, men linjedommeren havde løftet flaget, og der blev dømt offside. Brøndby var dog ikke helt færdig inden pausen. Ligaens topscorer, Nanna Christiansen, sendte nemlig bolden i nettet til 2-0 på et straffe. I anden halvleg kom Brøndby hurtigt frem til modstanderens mål, hvilket førte til en scoring af Ria Ôling til 3-0. Det lykkedes dog et hårdt kæmpende FC Thy-ThistedQ- mandskab at kæmpe sig frem til et straffe. Dette eksekverede Matilde Kjeldgaard, og holdet kom op på 3-1, som også blev kampens resultat.

Med sejren fastholder Brøndby førstepladsen, mens FC Thy-ThistedQ befinder sig på sjettepladsen i Slutspillet.