Team Viborg fik forårets første sejr i U18 DM

0
2953

Team Viborg vandt tæt opgør ude mod BSF. Med til at hente sejren hjem til Viborg var U17-landsholdets målmand Freja Thisgaard, som i onsdags var med til at spille Danmark videre til U17-EM

”SKUB OP!” lød det igen og igen fra Team Viborgs keeper og anfører Freja Thisgaard i dagens udekamp mod BSF i U18 DM-ligaen.

Freja ville have sit hold længere frem på banen, og dét budskab blev hørt af holdkammeraten Amalie Lauge i det 54. minut. Amalie fulgte op på en lidt for løs tilbagelægning til BSFs keeper Victoria Andreasen. Viborg-spilleren kom først på bolden og fik den prikket i kassen til 0-1, som blev kampens resultat.

Det var Team Viborgs første sejr i foråret, hvor det hidtil er blevet til to nederlag. Derfor var det også en godt tilfreds Freja Thisgaard, som FODBOLD FOR PIGER talte med efter kampen:

”Jeg troede på forhånd på at vi kunne vinde, men da vi ikke fik scoret i 1. halvleg, begyndte jeg at føle, at vi var lidt pressede. Men heldigvis lykkedes det, og forhåbentlig kan vi nu komme ind i en god periode med denne sejr,” sagde Freja Thisgaard, som var skadet i efteråret, og derfor først er kommet tilbage på holdet efter nytår.

Fra EM-kvalifikation til U18 DM

Freja Thisgaard er også U17-landsholdets målmand, og onsdag stod hun på mål i EM-kvalifikationskampen mod Italien, hvor Danmark skød sig til EM med en sejr på 5-0. Hun har ikke trænet med klubholdet siden, og derfor skulle Freja lige vende sig til skiftet fra Italiens lune forår og til U18 DM i blæsende halvkulde på kunstgræsset i Ballerup.

U17-landsholdetrs målmand Freja Thiesgaard kom hjem fra Italien i torsdags og nåpede ikke at træne med sit hold, inden søndagens kamp mod BSF.

”Det er da lidt mærkeligt at være hjemme igen, og jeg skal lige indstille mig på, at vi har nogle andre aftaler her end på landsholdet. Jeg skal tage lidt mere ansvar på klubholdet. Det er vigtigt, at jeg her går foran, for vi er et ungt hold, så de erfarne skal vise vejen. Vi kan nemlig godt, hvis vi har den rigtige indstilling. Men hvis ikke vi er fokuserede og der går for meget snak i den, så lykkes vi ikke,” siger Freja Thisgaard.

Du råber igen og igen ’skub op’?

”Ja, jeg vil have holdet fremad. Det er vigtigt, at jeg har god lyd på under hele kampen”.

Freja Thiesgaard i aktion i Viborgs mål.

Begge hold møder topholdet næste gang

Med rundens resultater rykker Team Viborg op på 10. pladsen, ét point efter Varde og med samme antal point som FC Thy Piger – Skyum, der tabte 5-0 hjemme til topholdet Fortuna Hjørring. Netop Fortuna Hjørring er Team Viborgs modstander i næste kamp lørdag den 13. april.

BSF er fortsat uden sejr, men hjemmeholdet ærgrede sig efter dagens kamp mod Viborg, hvor der godt kunne være kommet mindst ét point ud af anstrengelserne. BSF møder også Fortuna Hjørring i sin næste kamp – den spilles allerede på lørdag den 6. april.

Dommer Frederikke Lydia Søkjær uddelte ikke færre end fire advarsler og kom med adskillige henstillinger under kampen.