U17-landstræner efter målshow: Fuldt fortjent dette hold skal til EM

0
1342
Det nye coverbillede på Ungdomslandsholdene - kvinders facebookside :)

U17-landsholdet skød sig til EM med en 5-0 sejr over Italien ved Elite Round. Holdet er blevet dygtigere og dygtigere under turneringen, siger landstræner Kristian Mørch Rasmussen

Den står på høj musik og tårnhøjt humør, da FODBOLD FOR PIGER onsdag ved 18-tiden fanger U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen i spillerbussen på vej fra stadion. Halvanden time tidligere har U17-landsholdet spillet den sidste af tre kampe ved Elite Round, og takket være en stensikker 5-0 sejr over Italien har Danmark vundet sin pulje og er nu klar til EM-slutrunden i Bulgarien den 5.-17. maj.

”Stemningen er fantastisk,” fortæller Kristian Mørch på mobilen, mens glade stemmer kan høres i baggrunden.

For det var en toppræstation, U17-holdet leverede mod italienerne. Ikke bare blev det til 5-0. Det danske hold beviste også, at de er et klassehold, som både kan forsvare, aflure modstanderne og slå til når det gælder.

Som Kristian Mørch beskriver kampen:

”I første halvleg forsvarer vi primært. Vi er lidt i modvind, både biledlig talt og reelt. Vi har lidt svært ved at kontrollere kampen, men vi giver heller ikke noget væk. Så får vi scoret på hjørnespark på et rigtig godt hovedstød, og det giver pludselig enormt meget momentum, fordi italienerne så ved, at de skal op og score mindst to gange, hvis de skal have en chance for at gå videre”.

U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen.

Italienerne knækket i 2. halvleg

Det var Sofie Lundgaard fra Fortuna Hjørring, der scorede lige inden pausen, og derfra står der Danmark på det hele. Cornelia Kramer fra Aab scorer til 2-0 og 3-0 i det 60. og 68. minut, Sofie Lundgaard scorer til 4-0 i det 83. minut, og kort før slutfløjtet, gør Mathilde Rasmussen fra Team Viborg det til 5-0.

”I anden halvleg sætter vi bare flere dygtige spillere ind, efterhånden som italienerne bliver trætte. Det er bedst illustreret ved, at vi efter en time indskifter to spillere, som et minut senere står for en assist og et mål. Da var italienerne knækket,” siger landstræneren.

Var det sådan en kamp, hvor alt gik op en højere enhed?

”Ja, forstået sådan, at selv da de andre havde bolden mest, håndterede vi også det godt. Jeg vil i det hele taget gerne fremhæve spillernes evne til at indrette sig efter den kamp, der opstår. De tager bestik af, hvad modstanderne kan, og så finder de ud af, hvad der skal til. De tager selv ansvar for at få tingene til at fungere”.

“Selv da de andre havde bolden mest, håndterede vi også det godt. Jeg vil i det hele taget gerne fremhæve spillernes evne til at indrette sig efter den kamp, der opstår”

Kristian Mørch Rasmussen, U17-landstræner

Har forbedret sig undervejs

Danmark startede Elite Round med et lunkent 1-1 til puljens dårligste hold Slovenien. Men med 2-0 over Island og dagens 5-0 sejr over Italien vinder Danmark puljen med syv point – tre mere end nummer to, som blev Slovenien.

Slutstillingen i Danmarks pulje ved Elite Round.

”Vi har forbedret os undervejs i turneringen. Spillerne har tilpasset sig forholdene og er blevet dygtigere, mens vi har været afsted. Så det er fuldt fortjent, at de nu får minimum tre landskampe mere som U17-spillere,” siger Kristian Mørch Rasmussen.

De tre kampe er puljekampene ved EM-slutrunden..

”Nu har vi vist, at vi hører til blandt Europas bedste. Nu skal vi så ud og lære for alvor at spille mod de bedste hold,” siger Kristian Mørch, som udpeger Tyskland og Spanien som EM-favoritter – hold som de danske piger har mødt med U16-landsholdet.

Hvordan skal I fejre EM-kvalifikationen?

”Vi kan heldigvis først komme hjem i morgen, så nu skal vi have en pizza på den nærmeste restaurant og så tror jeg vi dropper reglen om, at pigerne skal være i seng senest klokken 22,” siger Kristian Mørch.

FAKTA: ITALIEN – DANMARK
0-1: Sofie Lundgaard, Fortuna Hjørring (42.)
0-2: Cornelia Kramer, AaB (60.)
0-3: Cornelia Kramer, AaB (68.)
0-4: Sofie Lundgaard, Fortuna Hjørring (83.)
0-5: Mathilde Rasmussen, Team Viborg (88.)