U17-spillere jubler efter EM-kvalifikation: ”Stemningen er helt fantastisk”

0
1788
Elite Round er blevet spillet i Italien, så EM-billetterne blev selvfølgelig fejret med ægte italiensk pizza.

U17-landsholdet kvalificerede sig onsdag til EM-slutrunden i Bulgarien. EM-billetterne kom i hus i Italien, hvor kvalifikationen blev fejret med pizza. Vi fangede keeper Freja Thisgaard for en kommentar

”Stemningen er helt fantastisk. Vi er slet ikke kommet ned på jorden endnu. Vi glæder os helt vildt og har slet ikke forstået endnu, at vi skal til EM”.

Glæden er ikke til at tage fejl af, da FODBOLD FOR PIGER fanger Freja Thisgaard, keeper for Team Viborg og U17-landsholdet, for en kommentar.

U17-landsholdet har netop kvalificeret sig til EM med en sejr på 5-0 over Italien ved Elite Round, og nu er Freja og holdkammeraterne på vej i bussen til en restaurant, hvor EM-billetterne skal fejres med ægte italiensk pizza.

”Og så skal vi synge We Are The Champions,” griner Freja.

Hun fortæller, at hun havde været meget nervøs før kampen.

”Men jeg vidste også, at det var hold, der passede godt til os, fordi de ville spille fodbold. Og det var også en god bane. Så det var lige en kamp for os,” siger Freja – og fortsætter:

”Vi vidste, at hvis vi havde den rigtige indstilling, så kunne vi sagtens gøre det. Vi skulle tænke meget som i den sidste kamp mod Island (som Danmark slog 2-0 i søndags, red.). Her havde vi god kommunikation og vi støttede og hjalp hinanden i løbet af kampen, o g det samme gjorde vi i dag”.

Hvor meget var der at lave som keeper i en kamp, I vinder 5-0?

”Der var faktisk overraskende meget at lave. Jeg havde fokus på at være sikker, sørge for ro og give god kommunikation til de andre”.

Hvad var dine forventninger inden Elite Round?

”Vi tog herned med troen på, at vi kunne gøre det. Men så starter vi med at spille uafgjort i den første kamp (1-1 mod Slovenien, red.). Det havde vi ikke regnet med. Men det gjorde, at vi tog os sammen i den næste kamp og gjorde det bedste vi kunne, og det var det der skulle til,” siger Freja Thisgaard.

Læs også: U17-landstræner efter målshow: Fuldt fortjent dette hold skal til EM