U18 DM: FC Nordsjælland slog til med nye, unge kræfter

0
2940
Foto: Steen Trolle

FC Nordsjællands U18 DM-hold har afgivet flere stamspillere til seniorholdet, men det nye, foryngede hold kom lørdag fint fra start i foråret med 3-1 sejr over FC Thy Piger – Skyum

”Vi kommer til at vinde mange kampe,” lød det fra FC Nordsjællands U18DM-anfører Julie Madsen, efter at holdet lørdag vandt forårets første turneringskamp over FC Thy Piger Skyum med 3-1 hjemme på Right To Dream Park i Farum.

U18 DM-holdet har i vinterpausen sagt farvel til fire stamspillere, som er rykket op på FC Nordsjællands seniorhold, der til foråret skal kæmpe for oprykning til 3F Ligaen. Derfor ville det være forståeligt, hvis der havde sneget sig lidt tvivl om holdets nuværende styrke efter en lang vinterpause. Men den tvivl ryddede FCN hurtigt af vejen i lørdagens kamp mod FC Thy Piger – Skyum. Allerede efter otte minutter havde hjemmeholdet scoret to gange, og selv om gæsterne slog igen og fik presset FCN, så kom FCN tilbage og bankede sejren fast til sidst, og bagefter fastslog anfører Julie Madsen fast, at hun ikke har været i tvivl om holdets styrke.

“Vi mangler noget fysik, men vi har rigtig meget af det tekniske,” siger FCN-anfører Julie Madsen.

”Selvfølgeligt gør det noget, at fire af vores faste startere er rykket op, men efter at vi i pre-season har fået testet vores system godt og grundigt, så stoler jeg 100 procent på det hold, vi har nu. Vi mangler noget fysik, men vi har rigtig meget af det tekniske og nogle kloge spillere, så jeg har ikke været i tvivl om vores styrke. Vi er ikke blevet svækket, vi har bare fået nogle nye kræfter,” sagde Julie Madsen.

FC Nordsjællands-pigerne jubler efter den sidste scoring til 3-1

Slog sejren fast i det sidste minut

Mie Jung Carstensen bragte FCN foran i det 5. minut og tre minutter senere gjorde Kathrine Møller Kühl til 2-0. Men i det 33. minut fik Amalie Gravesen reduceret for gæsterne, og derefter skulle kampen hen til det sidste minut, inden FC Nordsjælland slog sejren fast. Det skete, da Linnea Borbye sendte en dyb stikning afsted til Andrea Buur, der i en direkte duel passerede den ellers stærkt spillende FC Thy-målmand.ede den ellers stærkt spillende FC Thy-målmand.

Andrea Buur gør det til 3-1.

”Vi vinder i dag, fordi vi står sammen som hold, også i de svære perioder. Vi lægger rigtig godt ud, men så får vi en downperiode, hvor det ikke hænger så godt sammen – vi får ikke rigtig lagt det pres vi havde aftalt, og FC Thy går rigtig højt op på os. Måske var der lidt nervøsitet, det var jo første kamp og vi har et ungt hold. Men vi bakker hinanden og løber de ekstra meter for hinanden, som der skal  til,” lød anfører Julie Madsens analyse efter kampen.

Med sejren har FC Nordsjælland nu 25 point på 6. pladsen, mens FC Thy Piger Skyum ligger på 12. pladsen med 14 point. FC Nordsjælland spiller allerede igen på onsdag, hvor modstanderen er BSF.  FC Thy Piger skal i aktion igen lørdag, og her er modstanderen også BSF.

Foto: Steen Trolle