VSK Aarhus kæmper for bronze i Slutspillet

0
1559
Christina Ravn i aktion for VSK Aarhus. Foto: Iver Tidemand

Målet er sat for VSK Aarhus; de kæmper for en tredjeplads i Slutspillet. De vil dog ikke kun nøjes med en tredjeplads. De vil også drille de to førende hold og forsøge at stjæle point fra dem. En stor spillertilgang kombineret med et stærkt sammenhold er opskriften på, at dette mål i sidste ende kan blive en realitet for århusianerne.

Af Camilla Bergholm

Der blev kæmpet fra alle pladser i efteråret, hvor det århusianske hold, VSK Aarhus, endte med at overvintre på en tredjeplads. Nu gælder det først og fremmest pokalsemifinalen for århusianerne, men i næste uge går det også løs, når Slutspillet fløjtes i gang. Her er cheftræneren, Hans Paarup, sikker i sin sag, når det kommer til holdets mål.

”Vores mål er at blive nummer tre. Og så vil vi også gerne forsøge stjæle point fra Hjørring og Brøndby, når vi møder dem. Og det tror vi også godt, at vi kan. Vi skal ikke måle os med dem, men vi vil helt sikkert prøve at komme tættere på og udfordre dem. Men vores mål er at blive nummer tre,” siger cheftræneren.

Det er også et styrket mandskab, der går ind til Slutspillet, hvis man kigger på antallet af nye spillere. VSK Aarhus har budt velkommen til Christina Beck, Mathilde Madsen og Katrine Kleven, der alle er skiftet fra KoldingQ. Derudover har de budt velkommen til Emilie Grønnebæk Rhode fra IF Lyseng, Maria Denius Nielsen fra Kjellerup, Olivia Møller Holdt fra Vildbjerg, Sofie Lybæk og Stine Bloch Jørgensen begge fra egne rækker.

Hans Paarup ser et stort potentiale i de nye spillere, og de kan derfor bidrage med flere positive egenskaber til holdet.

”De kan bidrage med større bredde og større konkurrence om tingene. I efteråret var vi udfordrede på at have en bred nok trup. Vi kan nu bedre tåle at undvære en spiller til skader og andet, hvilket også gør os mindre sårbare. Og så skaber det større konkurrence. Og større konkurrence skaber større intensivitet. Træningsmæssigt har vi haft en rigtig fin opstart, og det er blandt andet også på den baggrund,” siger den århusianske træner.

De har dog også mistet et par spillere. Det tæller blandt andre Camilla Andersen, Siv Jørup og Cecilie Struck. Cecilie Struck kommer dog tilbage til april. 

“Jeg forventer nogle gode kampe. De fleste hold har brugt efteråret på at finde ud af, hvordan de skal gribe foråret an. Derfor forventer jeg lidt bedre spil og højere tempo fra de forskellige hold”

Hans Paarup, cheftræner VSK Aarhus

Udover den store tilgang på fodboldbanen har holdet også spillet flere træningskampe for at blive klar til Slutspillet. De har blandt andet spillet mod AaB, der skal spille Kvalifikationsliga, og flere drengehold. Her har det, ifølge Hans Paarup, været vigtigt også at spille mod nogle nye hold, da de ofte møder de hold, der er med i Slutspillet. 

Forventninger om bedre spil og højere tempo
Hans Paarups forventninger til Slutspillets kampe er store. Dette skyldes især, at holdene i Slutspillet allerede har haft en halvsæson, hvor de har haft mulighed for at spille sig varme og forberede sig til Slutspillet.

”Jeg forventer nogle gode kampe. De fleste hold har brugt efteråret på at finde ud af, hvordan de skal gribe foråret an. Derfor forventer jeg lidt bedre spil og højere tempo fra de forskellige hold. Jeg tænker, at alle hold kommer med fem procent mere. Det håber jeg i hvert fald,” siger cheftræneren om Slutspillets kampe.

“De fungerer godt sammen som hold”

Hans Paarup, cheftræner VSK Aarhus

Det er ikke kun fra de andre hold, at cheftræneren forventer noget ekstra. Han har også store forventninger til VSK Aarhus’ styrker.

”De fungerer godt sammen som hold. Dem, der kommer til klubben, fortæller også, at der er et virkelig godt sammenhold, og de har det godt sammen. Samtidig med at der bliver gået til den, og der bliver trænet for at blive bedre. Og så er det attraktivt at være en del af noget, hvor man føler sig en del af fællesskabet. Det kan også ses på banen. Konkret i pokalsemifinalen mod Hjørring syntes spillerne måske, at det var hårdt, men de kæmpede videre og gav ikke op, fordi man gerne ville kæmpe med hinanden,” fortæller Hans Paarup. 

Dog har holdet et problem, når det kommer til, hvem der skal score deres mål. Holdets angriber, Rikke Marie Madsen, er nemlig blevet skadet.

”Vores svaghed er, at vi ikke ved, hvem der skal score vores mål. Rikke Marie Madsen er blevet skadet og når nok ikke at spille her i løbet af foråret, og det var jo vores angriber, så det bliver spændende at se, hvem der skal score vores mål,” siger cheftræneren.

Holdet vil udnytte deres erfaringer
VSK Aarhus er både med i pokalsemifinalerne, og de starter Slutspillet på en tredjeplads. Der er derfor gode forudsætninger for det århusianske hold, der, ifølge cheftræneren, tager flere ting med fra efterårets kampe.

”Vi tager det med, at vi aldrig skal give op, før en kamp er overstået. Vi oplevede at være bagud både mod Kolding og BSF, men vi kunne stadig vende det. Så har vi gjort os nogle erfaringer mod de hold, vi skal spille imod, som vi kan drage nytte af,” siger Hans Paarup.

“Jeg opfordrer folk til at komme og se kampene. Der bliver serveret et rigtigt fint produkt, og derfor synes jeg, at folk skal komme og se det”

Hans Paarup, cheftræner VSK Aarhus

Ifølge cheftræneren har holdene i 3F Ligaen et godt produkt, som derfor er værd at komme og se på. Derfor kommer han til sidst med en opfordring

”Jeg opfordrer folk til at komme og se kampene. Der bliver serveret et rigtigt fint produkt, og derfor synes jeg, at folk skal komme og se det,” slutter han.

Tilgang: Christina Beck, Mathilde Madsen, Katrine Kleven, Emilie Grønnebæk Rhode, Maria Denius Nielsen, Olivia Møller Holdt, Sofie Lybæk og Stine Bloch Jørgensen.

Afgang: Camilla Andersen, Siv Jørup og Cecilie Struck (kommer tilbage til april).