2000 flere piger og kvinder spiller fodbold i Danmark

0
4433
Arkivfoto: Iver Tidemand

Antallet af danske fodboldspillere frem stiger for første gang i flere år. Især voksne kvinder og mandlige seniorer trækker i stigende grad i fodboldtøjet

329.922. Så mange medlemmer nåede danske fodboldklubber op på i 2018. Det er 3.384 flere end året før, viser nye medlemstal fra Danmarks Idrætsforbund.

Det er kvinderne, der tegner sig for den største fremgang, nemlig en stigning på næsten 2.000. Antallet af mandlige spillere steg med ca. 1.500.

”Fodbold er for alle, og derfor glæder det mig også at se, at det aldrig er for sent at begynde til fodbold. At flere vælger fodbolden til, betyder ikke kun noget i fodboldens verden, men har også en enorm betydning og indflydelse på samfundet, når det kommer til for eksempel sundhed, fællesskab, integration og foreningsliv,” siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU’s Breddeudvalg, til dbu.dk.

Fodbold giver færre sygedage

Fodbold er sundt, og i følge beregninger fra analysebureauet Damvad Analytics spares der mellem 50.000 og 145.000 sygedage om året, takket være fodbold. Uden fodbolden ville mellem 12.500 og 25.000 personer nemlig være inaktive, hvis ikke de spillede fodbold

“Derfor er det positivt, at især flere modne danskere vælger at bruge tid på fodboldbanen. Udviklingen skyldes formentlig motionskonceptet Fodbold Fitness,” skriver dbu.dk

Udover den voksne gruppe er der naturligvis også fuldt fokus på at fastholde og ikke mindst tiltrække børn og unge til klubberne, understreger Bent Clausen på DBUs hjemmeside:

”Vi kan se, at fodbolden har godt fat i børnene i alderen 0-12 år. Udfordringen ligger hos teenagerne, hvor vi i år ser en nedgang. Det er ikke godt nok. Derfor vil vi gøre alt for at vende den kedelige udvikling, for den er afgørende for fodboldens og foreningslivet fremtid,” siger næstformanden.

FAKTA om medlemstal

  • Antallet af fodboldspillere er fra 2017 til 2018 steget med 3.384.
  • Pigerne og kvinderne står for den største stigning med knap 2.000 nye medlemskaber.
  • Det er især københavnerne og sjællænderne, der tegner nye medlemskaber. I hovedstaden er der kommet hele 2.000 flere fodboldspillere til sammenlignet med sidste år, mens resten af Sjælland står for ca. 1.000 flere medlemskaber.
  • Den største stigning af nye fodboldspillere ses hos voksne i alderen 25-59 år og seniorer over 60+ år. Den voksne aldersgruppe er steget med knap 3.500 medlemmer, mens gruppen over 60+ år står for 1.000 nye fodboldspillere.
  • Fodboldspillere i alderen 0 til 12 år går frem for første gang i et par år – 1.500 flere børn er begyndt til fodbold i 2018.
  • Den største tilbagegang ses hos de unge i alderen 13 til 18 år, hvor mere end 2.500 lagde støvlerne på hylden.